Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Július 04. 18:02, szerda | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

A magyarok az átlagnál kedvezőtlenebb időskorral számolnak

A magyarok az átlagnál kedvezőtlenebb időskorral számolnak

Magyarországon még az átlagnál is jóval magasabb, 67 százalékos a jelenleginél kedvezőtlenebb időskori életkörülményekkel kalkulálók aránya az Aegon 15 országra kiterjedő nemzetközi kutatása szerint.

Az MTI-nek szerdán megküldött közlemény szerint a felmérésben résztvevők közel fele, 49 százaléka számít arra, hogy a jövő nyugdíjasai a maiaknál rosszabb helyzetben lesznek.

A nyugdíjas évekre tervezett pénzügyi eszközök között a legtöbben, 46 százalék az állami nyugdíjrendszert említette, valamilyen saját megtakarításra a válaszadók 30 százaléka támaszkodna, míg a munkáltatói programok súlya 24 százalékos. Ehhez képest Magyarországon 57 százalék épít elsősorban az állami pillérre, miközben a saját megtakarításokat előtérbe helyezők aránya 29 százalék, a munkáltatókra is építőké pedig 15 százalék.

Az online kutatás szerint a magyarok mindössze hét százaléka gondolja azt, hogy az államnak nincs teendője, mert a nyugdíjak kifizetése a jövőben is tökéletesen fenntartható lesz.

A 15 ország átlagában a munkavállalók úgy gondolják, hogy a jelenlegi jövedelmük 68 százalékára lesz szükségük nyugdíjasként, Magyarországon ez az arány 80 százalék.

A megkérdezettek 25 százaléka hisz abban, hogy biztosítva lesz az elvárt összeg, és további 13 százalék gondolja azt, hogy a szükséges jövedelem 75 százalékát tudja majd biztosítani magának.

Az idei Aegon nyugdíjfelkészültségi kutatás 14 400 munkavállaló és 1600 nyugdíjas válaszait elemezte a világ 15 országából: Ausztrália, Brazília, Kanada, Kína, Franciaország, Németország, Magyarország, India, Japán, Hollandia, Lengyelország, Spanyolország, Törökország, Egyesült Királyság, és az Amerikai Egyesült Államok.

Címkék: idős, időskor, magyar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére