Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Július 15. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: mkcse.hu - Horváth Péter, Horváthné Csizmadia Dóra

A lehetetlen nem létezik

A lehetetlen nem létezik

Ezzel a jelmondattal kezdi a következő szezont a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club.

2018. július 11-én megkezdte a felkészülést az NB I-es bajnokságra az EU-FIRE Mosonmagyaróvár női kézilabda csapata. Ezzel kapcsolatban csütörtökön szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott a klub.

Az eseményen bemutatták az új játékosokat az érdeklődőknek.

A mosonmagyaróvári városházán a hét új igazolás

  • Irene Fanton,
  • Lucia Gubikova,
  • Sara Vukcevic,
  • Hudák Emma,
  • Domokos Dalma,
  • Márczy Tekla és
  • Zana Maric

mellett ott volt a klub utánpótlásából felkerülő Szalai Zsuzsanna és a csapatkapitány Tilinger Tamara is.

„Jókedvűen tértünk vissza a nyári szünetről, bár egy kicsit még pihentünk volna. Az előző szezonban igazi csapatként funkcionáltunk és ez fontos lesz most is. Biztos vagyok benne, hogy az új játékosok is be tudnak épülni, ebben segíteni fogjuk őket. Kemény lesz a felkészülés, és nagyon várjuk a szezon kezdetét. Igyekszünk az új idényben is sok örömet okozni a kiváló szurkolótáborunknak” – mondta Tilinger Tamara.

„Életük legkeményebb felkészülése vár a lányokra, ezt már most megígérhetem – vette át a szót Bognár Róbert, az EU-FIRE Mosonmagyaróvár vezetőedzője. - A kollegáimmal olyan felkészülést állítottunk össze, ami mindenkit meg fog izzasztani, de az NB I-nek csak így lehet nekiindulni. Szeretném, ha a szezonunk nem arról szólna, hogy számolgatjuk, hány pont kell a bennmaradáshoz. Megcélozzuk a középmezőnyt, amihez adott a játékoskeretünk. Az megígérhetem, hogy minden csapatnak kellemetlen ellenfél leszünk, és senki ellen sem fogunk meghátrálni.”

A klub elnöke Horváth Cs. Attila elmondta, hogy az EU-FIRE Mosonmagyaróvár a következő szezonban Adidas felszerelésben lép pályára, erről már meg is egyeztek a világ egyik legnagyobb sportszergyártó cégével.

Emellett az óvári kézicsapat új honlapját is bemutatták, ami néhány héten belül elindul és persze szó esett a gárdát jóban-rosszban támogató drukkerekről is.

„A csapatnak elképesztő szurkolói vannak. Hálánk jeléül szeretnék átadni 100 db az új szezonra szóló bérletet a Mosonmagyaróvári Kézilabda Szurkolók Egyesületének. Az UFM Aréna már az előző szezonban is félelmetes helyszín volt, és ezt idén még fokozni fogjuk” – ismertette terveit a klub elnöke.

A szurkolókat Vitéz Péter képviselte a szezonnyitó sajtótájékoztatón, aki elmondta: több társával egyetemben dolgoznak egy bevonuló zenén, amit hamarosan be is mutatnak. Terveik szerint a szezonba minden meccsre elkísérik a csapatot, és természetesen ott lesznek majd a felkészülési találkozókon is.

A város képviseletében Iváncsics János további támogatásáról biztosította a klubot, és elmondta, hogy az 50 millió forintos támogatást további 30 millió forinttal toldják meg. Emellett ősszel az MKC jövőjét is megtárgyalják a város előljáróival.

A mosonmagyaróvári kézilabdás hölgyek csütörtökön délután egy csapatépítő kenutúrán vettek részt. Pénteken és szombaton pedig már a futóedzéseké a főszerep. Jövő hétfőtől pedig indul a nagyüzem, napi két edzéssel készül a csapat a szeptember elején rajtoló szezonra.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.