Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Január 28. 11:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Saját

A Ki-Mit-Tud eredményei

A Ki-Mit-Tud eredményei

Negyedik alkalommal rendezte meg városi „Ki-Mit-Tud” Vetélkedőjét a FIÓK - Ifjúsági Klub a Flesch Károly Kulturális Központban.

Ezúton is köszönik a jelentkezők lelkiismeretes felkészülését és munkáját! A vetélkedőn négy kategóriában osztottak ki díjakat: ének, zenekar, tánc és egyéb. Ének kategóriában a zsűri nem osztott ki I. helyezettnek járó díjat.



Ének kategória II. - Bindis Dóra
Ének kategória III. - Kiss-L. Jennifer


Tánc kategória I. - MadKidZ
Tánc kategória II. - Frozen Princess
Tánc ketegória III. - Royal Kolibri TSE

Tánc különdíjasok - Makay Lia és Németh Martin, Blazing Girls, En l’air tánccsoport

Zenekar kategória I. - Nagy Karolin, Jamrik Benedek, Mihály Gergő
Zenekar kategória II. - Here We Are
Zenekar kategória III. - HLB&Zi

Zenekar különdíj - Éretlenek


Egyéb kategória I. - Fűzfa Amrus
Egyéb kategória II. - Faragó Fanni
Egyéb kategória III. - Cséfalvay Bálint


Közönségdíj (közönségszavatok alapján) - Éretlenek



A Mosonyi Mihány Zenei Alapfokú Művészeti Iskola első ízben zsűriző ütős tanárát, Varga Bencét kérdeztük a vetélkedővel kapcsolatban:

Hogy érezted magad a zsűri tagjaként?

Nagyon jól ereztem magam, de bevallom izgultam, hogy meg tudok-e felelni a kihívásnak. Négy évvel ezelőtt az akkori ütőseimmel részt vettünk már a versenyen, leginkább arra próbáltam verseny előtt visszaemlékezni.Tudtam,hogy rengeteg tehetséges fiatal van városunkban, de rengeteg meglepetéssel is találkoztam.

Milyen fő szempontok alapján pontoztál? Mit figyeltél legfőképp a versenyzőknél? Zenetanárként nehéz volt-e más kategóriákban pontozni?

Az értékelés mindig nehéz feladat,rengeteg szempontot kellett néznünk. A közönségnek elég eldönteni, hogy tetszik,vagy nem, nekünk fel kellett állítanunk egy sorrendet. Ez sokszor hálátlan feladat...
Legfőbb szempont nekem mindig az, hogy mennyire szól az adott előadás a közönségnek és mennyire illik az előadóhoz. Ezen túl persze szakmai szemmel is kellett nézni. Zenakaroknál, énekeseknél talan könnyebb helyzetben voltam. Volt szerencsém eltölteni egy évadot a Győri Balettel zenészként, talán ott "ragadt rám" valami a táncból is. Szerencsére elég sok rendezvényen felléphetek, így az évek alatt rengeteg bűvésszel, táncossal es más előadóval is találkozhattam. Az egyéb kategória indulóit az itt tapasztaltak alapján értekeltem.

Az országos televíziós tehetségkutatók szerinted mennyire vannak hatással egy ilyen megyei versenyre?

Amikor megjelentek ezek a műsorok Magyarországon, minden fiatal hirtelen sztár akart lenni. Nagyon örültem, hogy mára már nem önjelölt "imitátorokat" láthattunk, hanem lelkes, tehetséges fiatalokat, akik szabadidejüket áldozzák a tanulásra, felkészülésre. Szerencsére elenyésző mára már az utánzás, legtöbben saját ötletek alapján dolgoznak.

Volt kedvenced a versenyzők közül?

Mindenki másért volt a kedvencem, az összes fellépő valamilyen értéket közvetített. Ahogy már említettem, ezek a gyerekek szabadidejükben foglalkoznak különböző művészetekkel. Az ilyen emberek nekem egytől egyig a kedvenceim!

Milyen volt Novák Péterrel együtt dolgozni?

Péterrel kb.20 éve találkoztam a veszprémi színházban. Ő egy nagyon sok mindenben tehetséges művész, aki meg tudott maradni a földön. Azt hiszem ez már sokat elárul. Határozott véleménye van, de hajlandó meghallgatni a másik felet is. Képes elfogadni és meg is köszönni az érveket. Azt hiszem ezt nem kell tovább magyarázni, abszolút jó volt!


Az InfoMosonmagyaróvár Szerkesztősége gratulál minden indulónak és minden díjazottnak!





Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.