Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Május 26. 09:45, szombat | Helyi
Forrás: saját

A FIÓK-kal métáztunk!!!

A FIÓK-kal métáztunk!!!

Péntek délután az Itató környékére települt a FIÓK.

Az időjárás is segített, hogy a betervezett program tényleg jól sikerüljön. A FIÓK métázni invitálta a fiatalokat. De mi is az a métázás?

Görög-római eredetű játék, az egész világon ismert. A feljegyzések szerint nálunk reneszánszát Hunyadi Mátyás királysága alatt, a XV. században élte. Faluhelyen a kollégisták terjesztették el a leginkább várjátékokra emlékeztető métázást. A játékosok két csapatra oszlanak. Húznak két vonalat, az ütők felállnak az egyik vonal mögé, míg a kapók a két vonal között gyülekeznek. Egy adogató feldobja a labdát, amit az ütő olyan messzire dob, amennyire tudja, de már dobja is el az ütőt, és rohan a pálya másik végére, mielőtt a másik csapatból elkapja valaki a labdát és megdobja a rohanó játékost. Ha az ellenfélnek sikerül eltalálnia az ütőt, térfelet cserél a két csapat. Ha az összes ütőnek sikerül elütnie úgy a labdát, hogy közben át is ér a másik oldalra, akkor a csapat nyert.

..... és a Fiók métázása képekben:

érkezés:

készül a finomság:

kicsi pihenés:

a játék előkészületei:

egy jól sikerült ütés:

további képek a galériában:

http://infomovar.hu/kepek_lista/permalink:metazas-a-fik-kal-fotozta-nagy-maria-2012-05-25/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.