Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Szeptember 06. 05:00, péntek | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

A falu 70 nőjéből 63 özvegy. Legalább nincs kit hazacipelni a kocsmából

A falu 70 nőjéből 63 özvegy. Legalább nincs kit hazacipelni a kocsmából

A férfiak egyenesen félnek tőlük.

A romániai Neamt megyében található Patricheni falu özvegyei mintha életvizet ittak volna, a falu lakosságának 90%-át özvegy nők teszik ki, a férfiak lassan mind kihalnak. Az “Özvegyek faluja”, ahogy a helyiek mondják, 70 családot tesz ki. 63 házban azonban csak özvegy nők laknak. Az idős nők csak nevetnek a helyzeten, sőt, ki is választották a falú legszebb özvegyét, ő a Miss Özvegy.
A nők közül egyesek még a fronton vesztették el férjüket, gyerekeiket egyedül nevelték, mert nem akartak új férjet a házhoz. Mások nemrég temették el férjüket, hosszú házasság után. Ma, a faluban 70 nő él, 63 özvegy. Vasárnap összegyűlnek, templomba mennek, majd a mise után a porták előtt gyűlnek össze beszélgetni, eszmefuttatnak az elhunyt férfiakról.
“Elmennek az öregek, mert egész életüket a kocsmában élték.” – nyilatkozta a 77 éves Zana Paduraru. Férje, Vasile Paduraru, az utolsó akit nemrég eltemettek. A férfi 82 éves volt, a cigi és az ital vitte el, mondja özvegye.
A falu utcáit belepi az özvegyek kacaja, amint megjelenik a legfiatalabb özvegy, a 62 éves Monica Hauta. A nők már messziről üdvözlik a Miss Özvegyet. Monica férje 57 évesen hunyt el.
“Volt egy fiatalabb a faluban, 20 évvel volt fiatalabb nálam. Örülök, hogy elment, így én lehetek a Miss az özvegyek között.” – nyilatkozta Monica.
A nők fejében néha megfordult a házasság gondolata, de a férfiak messziről elkerülik a falut, félnek.
“Ez a mi sorsunk. Egyedül kell élnünk. De nem siránkozunk, legalább nincs akit hazacipelni a kocsmából.” – nyilatkozta az egyik özvegyasszony.
A férfiaknak azonban más a véleménye.
“Ki vagyunk használva a faluban. A nők egész nap eszik a fejünket, reggeltől estig, ezért halnak ki a férfiak olyan hamar.” – nevet a 64 éves Stefan, aki egyike azon kevés férfiaknak, akik még élnek a faluban.
Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.