Városlista
2018. július 23, hétfő - Lenke

Hírek

2016. Február 13. 13:00, szombat | Belföld
Forrás: Sikerképző Műhely

A Dal 2016 Akusztik szavazása elindult – Odett feldolgozása lehet a legkülönlegesebb?

A Dal 2016 Akusztik szavazása elindult – Odett feldolgozása lehet a legkülönlegesebb?

Idén is lehetőség nyílik arra, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválon induló előadók bemutathassák dalaik akusztikus változatát…

A felvételek már lezajlottak a Petőfi Rádió 8-as stúdiójában. Nagy is volt a nyüzsgés, hiszen a versenyzők a felvonultatott hangszeres kíséretükkel együtt folyamatosan váltották egymást a teremben. Hangolás, hangosítás, feléneklés és felvétel – ez volt a menetrend az elmúlt két hétben.


Az akusztikus feldolgozások között azonban feltűnt egy különleges hangszer…


Egy olyan nem mindennapi hangzás, mely a legkevésbé sem utánozható. A hangszer egyediségével lett igazán lágy az a dal is, amelyet az előadók eredetileg egy dögös popdalnak szántak.

Melyik is ez a dal? Odett: Stardust című nagyon hangulatos, magával ragadó és egyből dúdolható nótája.

De ne is haladjunk ennyira előre! Nézzük, mi is az a hangszer, ami igazán finommá varázsolta a Polgár Péter által szerzett dal akusztikai feldolgozását?

A Dal 2016 Akusztik képzeletbeli színpadán – Odett dalában - bemutatkozik: az üvegharmonika.

A teljes Akusztik videó itt tekinthető meg! Nézd meg most és szavazz rá!

Odett közösségi oldalán már látható az a felvétel, mely a gyakorlás pillanatait örökíti meg. A hangszer és az előadóművész - aki ezt professzionális szinten megszólaltatja - úgy gondoljuk, megérdemli, hogy pár sorban bemutassuk.

„Odett, zenében nyújtott maximalizmusa révén kerültünk kapcsolatba – kezdte beszámolóját Varga Bence Glasso, az éneklő poharak megszólaltatója. – Az akusztikai megmérettetésre pedig valami igazán különleges produkciót képzelt el. Így állt aztán össze az a végleges „zenekar”, mely egy hegedűből, egy csellóból, az üvegharmonikából és természetesen az énekből áll.

Az üvegharmonika (Glass Armonica), mint hangszer, nem újdonság, Benjamin Franklin találmánya. Az akkori hangszer a 18-19 sz.-ban olyan népszerű volt, hogy virtuóz játékosainak Mozart és Beethoven is komponált előadási darabokat.
A mai hangszer felépítése azonban már teljesen más. Ezért is hívjuk inkább éneklő poharak produkciónak. De ezt már a feldolgozásból is nagyon jól kiderül….

Amúgy történt már hasonló feldolgozás a pop piac színpadán - gondoljunk például csak Björk ’Violently Happy’ dalára! - zárta Varga Bence Glasso a vele készült interjút.

És akkor térjünk vissza az akusztikai dalok versenyére!

A korábbi évekhez hasonlóan a közönség idén is online szavazáson döntheti el, hogy melyik feldolgozás nyerje A Dal 2016 Akusztik fődíját – olvasható A Dal 2016 hivatalos oldalán.

Szabályzat:

Az akusztikus feldolgozásokra A Dal 2016 élő adásait követően, a következő adás előtti péntek éjfélig szavazhat a közönség (első forduló: január 23-29., második forduló: január 30. – február 5., harmadik forduló: február 6-12.). Minden elődöntős héten az aktuális dalokra lehet szavazni egy héten keresztül, és hasonlóan a televíziós szavazáshoz, egy elődöntőből az akusztikus dalok versenyén is 6 dal jut tovább. (forrás: Médiaklikk.hu)

Még több érdekesség és információ a Médiaklikk oldalán.


Ha Neked is megtetszett, ez a különleges produkció, szavazz Odett feldolgozására a Médiaklikk oldalán!

A CIKK FOLYTATÁSA ITT OLVASHATÓ

A DAL AKUSZTIK 2016 - Te kire szavazol?

SZAVAZÁS

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 23. 12:41, hétfő | Belföld

Több megyében nőtt a felhőszakadás veszélye

Felhőszakadás veszélye miatt több megyében másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délben.

2018. Július 23. 11:58, hétfő | Belföld

Kutyák támadtak egy idős házaspárra Ürömön

Kutyák támadtak egy idős házaspárra Ürömön vasárnap délelőtt, az ügyben nyomozást indítottak a kutyák gazdája, egy budapesti férfi ellen - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

2018. Július 23. 11:00, hétfő | Belföld

Egyre több halálos balesetet okoznak mobiltelefon-függő sofőrök

Súlyos következményekkel járhat a mobiltelefon-függőség: Európa-szerte egyre több halálos balesetet okoznak telefonozó sofőrök - mondta Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

2018. Július 23. 07:30, hétfő | Belföld

Grammy-díjas világsztár és az egészséges életmód a FEZEN középpontjában

A Grammy-díjas Pitbull, több mint száz fellépő és az egészséges életmódot népszerűsítő programok is várják a közönséget július 25. és 28. között Székesfehérváron a FEZEN-en - közölték a fesztivál szervezői az MTI-vel.