Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Április 23. 13:52, hétfő | Külföld
Forrás: mti

A Broadway-en is debütált a Harry Potter-darab

A Broadway-en is debütált a Harry Potter-darab

A Broadway-en is sikerrel debütált a hétvégén a Harry Potter és az elátkozott gyermek című darab. J. K. Rowling, a színmű társszerzője, a Harry Potter-regények írója elmondta: nem tervezi a darab folytatását.

Az írónő hangsúlyozta, hogy a regényfolyam után a kétrészes darabbal már tényleg mindent elmondott, amit a varázslótörténettel el akart mesélni - idézte a szerzőt a Variety.com.

A Londonban kilenc Laurence Olivier-díjjal kitüntetett Harry Potter és az elátkozott gyermek című színművet április 22-től játsszák a felújított New York-i Lyric Színházban. Az előadás megvalósításának teljes költségvetése - a színháznak a darabhoz való átalakításával együtt - meghaladta a 68 millió dollárt (17 milliárd forintot), s ezzel a legdrágább nem musicalprodukció lett a Broadway történetében.

A Jack Thorne színművéből John Tiffany rendezésében műsorra tűzött dráma a brit fővárosban hatalmas sikert aratott, s már csaknem két éve játsszák. Rowling hét regényben írta meg a varázslófiú, Harry Potter történetét, a színmű viszont a regények cselekményét felhasználva már Potter és barátai felnőttkorában játszódik, és főhősei a Roxfort Varázslóiskolába járó gyerekeik.

"A hetedik, befejező regény epilógusából már kiderülhetett - mondta el New Yorkban Rowling -, hogy Albus, Harry fiának sorsa érdekelt a továbbiakban." Hozzátette: a darabbal teljessé vált a történet, és úgy érzi, az már "cinikus húzás" lenne, ha Harry unokáinak történetét is megírná.

Az Entertainment Weekly beszámolója szerint Rowling a könnyekig meghatotta a darab szereplőit, mikor a bemutató előtt meglátogatta a társulatot.

Az írónő elárulta, hogy a Broadway-premierrel együtt már 16. alkalommal látta a darabot. A bemutatón Chris Rock, Liev Schreiber, Brooke Shields, Glenn Close és Whoopi Goldberg is részt vett.

A Potter-univerzum a filmek világában tágul tovább: novemberben mutatják be a mozik a Legendás állatok folytatását.

Címkék: broadway, Harry Potter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése