Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Június 22. 12:38, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: Saját

9. Voluta Vízikarnevál

9. Voluta Vízikarnevál

Ma délelőtt tartották a 9. Voluta Vízikarnevál sajtótájékoztatóját a Vízisport Egyesület telephelyén.

Csiszár Péter, a Flesch Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy a Voluta bekerült Mosonmagyaróvár hivatalos rendezvény naptárába. Ezt Dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár Város polgármestere is megerősítette, majd hozzátette: „A Voluta színvonalában is azt fogja hozni, amit egy hasonló sportos rendezvénynek hoznia kell. Továbbra sem szeretnénk, ha ez egy könnyűzenei fesztivál lenne, ennek a sportról kell szólnia, méghozzá azon a színvonalon, amit a városlakók megkívánnak. Nem szeretnénk változtatni a felálláson, továbbra is az a cél, hogy a Voluta a városi civil szervezeteket, vállalkozásokat összekovácsoló rendezvény maradjon. Erre a sárkányhajózás kiválóan alkalmas.”



A futamokra idén is rekordszámú jelentkezés érkezett, amely jól példázza az esemény népszerűségét. Ebben az évben ráadásul a szokásosan májusban megrendezésre kerülő városi sport- és egészségnap is beköltözik a Volutára. Szombaton tehát bemutatkozik minden olyan sportág, mely képviselteti magát városunkban, gyerekprogramokkal, vetélkedőkkel, játszóházzal bővül a rendezvény.

„Újdonság az is – mondta el Velencei Zoltán, a verseny főszervezője -, hogy a versenyek előtt minősítő futammal tesszük igazságosabbá a megmérettetést, hiszen tudjuk azt, hogy nem egyforma felkészültségű csapatok csapnak össze. Továbbá hagyományteremtő céllal felkértük Mosonmagyaróvár három legpatinásabb cégét (Kühne Zrt., Motim, Mofém – a szerk.), hogy egy úgynevezett nosztalgia futammal nyissák meg a versenyt.

Süli Csaba, a Kühne Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy nagy örömmel tesznek eleget a felkérésnek, a munkatársak lelkesen edzenek és készülnek a versenyre.


A jó hangulat tehát adott, a programok színesek. Reméljük, az időjárás is kegyes lesz! Találkozzunk a Volután június 26. és 28. között!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.