Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. November 06. 09:35, szerda | Helyi
Forrás: Oxygen Media

400 milliós hulladékprojekt indult

400 milliós hulladékprojekt indult

Négyszázmillió forintból rekultiválják a magyar-osztrák-szlovák hármas határnál fekvő Rajka egykori szeméttelepét.

Az Új Széchenyi Terv pályázatán nyertek forrást a munkához, amit az tett szükségessé, hogy a szilárdhulladék-lerakóból szivárgó folyadék veszélyezteti a rajka-dunakiliti vízbázist.

A 1997-es bezárás előtt három-négy évtizeden át használták a telepet, amelyen így mintegy húszezer köbméternyi lakossági hulladék gyűlt össze. Ezt előbb szétválogatják, a veszélyes hulladékokat elszállítják, az erre alkalmas anyagokat - például az építési törmeléket - helyben hasznosítják. Ezután kezdődik meg a víz tisztítása, végezetül a teljes terület helyreállítása. A terület egy része kaszáló lesz, a másik részét erdősítik. A munkaterületet már átadták a kivitelezőnek, az várhatóan 2015 márciusára végez a feladattal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.