Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2019. Július 12. 10:52, péntek | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvári Nagycsaládosok Életfa Egyesület, Dr. Orbán Józsefné Panni

30 éve a nagycsaládosok szolgálatában

30 éve a nagycsaládosok szolgálatában

2019.06.29-én volt a Mosonmagyaróvári Nagycsaládosok Életfa Egyesületének 30 éves jubileumi műsora, amely egyben a NOE Felső-Duna Régiójának családi napja is volt.

Fantasztikus nap volt 2019. június 29. a jubiláló egyesület életében - olvashatjuk az Egyesület honlapján.

Közel 350-en vettek részt az ünnepségen.

Öt autómárka (Opel, KIA, Peugeot, Ford, Fiat) jelent meg a 7 személyes autók kiállításán. Több család is megtekintette a különböző márkatípusokat. Közülük néhányan komoly vásárlási szándékukat is bejelentették, amelyben segítséget nyújtott az MKB-Euroleasing kitelepülő munkatársa is.

Nagyon látványos volt a Wolf K-9 Kutyaiskola és Sportegyesület kutyabemutatója.

Látványos és rendkívül tanulságos bemutatót tartottak a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltói.

Nagy élmény nyújtott a családoknak a vízicsúszdázás a Malom-ági Lajtán.
Többen kipróbálták ügyességüket az íjászoknál.
A gyerekek mellett a szülők is örültek a kézműves foglalkozásoknak, ahol fantáziájuk és kézügyességük nyomán készültek az agyagtálak, gyöngyfácsák, asztali futók, pólyás babák, festett kavicsdíszek.

Délután az egyetem dísztermében megtartott ünnepi műsor alaphangulatát megadta a Haller Sport és Majorette Egyesület vastapsos bemutatója.
Az ünnepi köszöntőt és a 30 év rövid összefoglalóját, Dr.Orbán Józsefné az egyesület elnöke mondta el.

Köszöntötte a jubiláló egyesületet Kardosné Gyurkó Katalin a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, Dr. Iváncsics János alpolgármester úr és Dr. Kovács Attila az óvári kar nemzetközi dékánhelyettese, mint házigazda.

Az ünnepi hangulat emelkedetté vált az ökumenikus áldásokkal, melynek során a történelmi egyházak – a római katolikus, a református, és az evangélikus – helyi képviselői megáldották a családokat, az ünnepségen résztvevőket, erőt adó áldást kértek az egyesületre feladataik folytatásához.
Az egyesület 10 éve működő tánckara, a „Táncoslábú” anyukák, apukák is kitettek magukért. Három számukkal elbűvölték a közönséget.

Vidám, felszabadult jókedv áradt a 10 év után, az évfordulón való szereplés kedvéért, újra összeállt egyesületi énekkar csodálatos énekléséből.

Bábits Norbert szavalatát (Sohonyai Attila: Édesanya) többen megkönnyezték.
Öröm volt nézni a dunaszigeti gyerekek néptánccsoportját, a jövő nemzedék induló lépéseit.
Vastapsos fellépésével megtisztelte egyesületünket az Óvári Gazdász Néptánegyüttes is.



A szünet előtt köszöntötték a jubiláló egyesületet a felvidékről érkező egyesületek (nagyon kedves barátaink), valamint a NOE Felső-Duna Régiójából érkező egyesületek vezetői is.

A szünet után a soproni Csemete Bábszínház mutatta be a „ A vidám kis tojáslakók „ című interaktív előadását.
Már mindenki nagyon várta a 200 személyes tortát, amelynek felvágása komoly feladat elé állította a szeletelőket.

A nagy méret finom ízekkel párosult, így voltak, akik többször is nekirugaszkodtak másik ízesítésű szelet elfogyasztásának.
A tortával és a szendvicsekkel bevitt kalóriák elégetését nagyban segítette az ünnepséget lezáró közös tánc melyet Szabó Szilvia irányított.

Köszönet minden fellépőnek az örömteli, önfeledt pillanatokért.

Köszönöm az önkéntes munkát végző egyesületi tagoknak, vezetőtársaimnak közösségi szolgálatot teljesítő középiskolásoknak, hogy szorgos és kitartó munkájukkal hozzájárultak ünnepnapi hangulat megteremtéséhez.
Csodálatos ajándékot kaptunk a Győri Familia Nagycsaládos Egyesülettől, levehető tetejű mézeskalács tortát 30 szívecskével. A feliratok jól tükrözik egy nagycsaládos egyesület működésének jellemzőit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.