Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Március 19. 19:10, kedd | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

25 éves az Aqua Szolgáltató Kft. - képgalériával

25 éves az Aqua Szolgáltató Kft. - képgalériával

Március 19-én tartotta az Aqua Szolgáltató Kft. fennállásának 25. évfordulójára rendezett ünnepségét a mosonmagyaróvári Városházán,

A rendezvényt a mosonmagyaróvári Mandala Trió nyitotta meg, ezzel is emelve az ünnepies hangulatot.

Csapó Imre, az Aqua Szolgáltató Kft. ügyvezetője ünnepi beszédében kiemelte, hogy az Aqua Szolgáltató Kft. egy jó pénzügyi helyzettel rendelkező cég, amely pozitív jövőképpel rendlekezik. Vízbázisaik minősítése kiváló és gyakorlatilag kimeríthetetelen vízet szolgáltatnak. A települések szinte 100%-ban csatornázottak, és rendlekezésükre áll egy kiváló minőségben dolgozó, kipróbált szakembergárda is.

Az eseményen részt vett Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője, Mosonmagyaróvár egykori polgármestere is, aki beszédében elmondta:

Az AQUA Szolgáltató Kft. elmúlt 25 évét az üzembiztos működés, a szakértelem és a társadalmi szerepvállalás jellemezte.

A hétköznap hősei az Aqua Szolgáltató Kft. munkatársai. Köszönet illeti a cég minden dolgozóját, mert nap, mint nap dolgoznak azért, hogy számunkra ez a víz természetes legyen. És köszönet mind a 23 településnek, akik együttműködnek és közös kincsünknek tekintik.
S itt nemcsak a vízről, hanem a cstornázásról is beszélnünk kell. Arról, hogy itt 100%-ban kiépített a terület áll rendlekezésre. A fejlesztések pedig nem állnak meg, tovább bővülnek:
• a bezenyei szennyviztisztitó telep fejlesztése a Környezeti és Energia-hatékonysági Operatív Program részeként most kezdődik,
• az Aqua Szolgáltató Kft. üzemeltetési területéhez tartozó településen több, mint 4 milliárd forintos indikatív támogatást jelentő beruházás történik.
Az Aqua Szolgáltató Kft.nek nemcsak szép múltja, hanem reményteljes, sikeres jövője is lesz.

A rendezvényen felszólalt dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere. A városvezető felidézte a közmű szolgáltató cég múltját, kitérve a negyed évszázad alatt megélt egyes nehézségekre, változásokra, majd felhívta a figyelmet arra, hogy ma egyértleműen elmondható, hogy az Aqua Szolgáltató Kft. egy jól működő, jól felépített szervezet, amelyben olyan értékek is megtalálhatóak, mint például a cégen belüli alacsony fluktuáció.


Az ünnepség része volt az ünnepelt cég vezetőjének polgármesteri elismerése is. Csapó Imre, az Aqua Szolgáltató Kft. ügyvezetője 25 év lelkiismeretesen végzett munkája elismeréseként Polgármesteri Elismerő Oklevélben részesült.

Az ünnepi beszédek sorát Kurdi Viktor, a Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) elnöke zárta. A vezető elmondta:

A mai magyar általános vízmű cégeknél szakemberhiány, elvándorlás és munkabérválság van, s a legtöbb helyen a túléléséért küzdenek. Ezzel szemben az Aqua Szolgáltató Kft. egy átlag feletti szinten teljesítő vízmű, egy jól szervezett és jól vezetett cég az ország nyugati határa mentén.

A Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal 2018-ban elvégeztette a teljes országra vetítve az összes vízmű vállalat értékelését. Fogyasztói elégedettségmérés alapján, kb. 120 paraméterből álló kérdéssorból egy összesítő sort kiemelve: „Milyen szinvonalúnak ítéli meg a T. Fogyasztó az Aqua Szolgáltató Kft. működését?” 98%-os pozitív visszajelzést kapott a mosonmagyaróvári vizi közmű, az országban egyedülállóan. Ez az igazi siker kulcsa.

A megemlékezés végén a vízmű vezetői Kvassay Jenő, a Kultúrmérnöki Intézmény megszervezőjének, a mezőgazdasági-vízügyi szolgálat kiemelkedő személyiségének emléktáblájánálkoszorút helyeztek el.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.