Városlista
2018. október 24, szerda - Salamon

Hírek

2018. Április 14. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: katasztrofavedelem.hu

Odafigyeléssel megelőzhetőek a szabadtéri tüzek

 Odafigyeléssel megelőzhetőek a szabadtéri tüzek

Délelőtt a lébényi és a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltókat a károlyházai vasútállomás közelébe riasztották, ahol a sínek mellett égett a bozótos.

Kora délután a soproni hivatásos és a fertőrákosi önkéntes tűzoltókat Fertőrákosra, a Kőbánya sorra riasztották, ahol körülbelül százötven négyzetméteren szárz fű és bokrok égtek. Kora délután a mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltókat Mosonmagyaróvár és Kimle közé riasztották, ahol a vasúti töltésen égett a száraz fű mintegy háromszáz méteres szakaszon.

Később a soproni hivatásos tűzoltókat Sopronba a Fehér útra riasztották, ahol közel ezer négyzetméteren gyulladt ki a bozótos.

Az esti órákban a győri hivatásos és a koroncói önkéntes tűzoltók Koroncóra az Árpád út mögötti területre vonultak, ahol több helyen összegyűjtött avarkupac égett. A győri tűzoltók ezt követően Vámosszabadira vonultak, ahol a Temető út közelében összehordott fakupac parázslott. A tűzoltók mindegyik helyszínen rövid időn belül elfojtották a lángokat.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arra kér Mindenkit, hogy figyeljen környezetére!

A szabadtéri tüzek szinte mindegyikét emberi gondatlanság, felelőtlenség okozza, pedig sokat tehetünk azért, hogy megóvjuk környezetünket és a levegő tisztaságát. Elég egy el nem oltott, felelőtlenül eldobott cigaretta, vagy gyufa, ahhoz, hogy tűz keletkezzen.

Szabadtéri tűzgyújtás előtt az alábbiakkal kell tisztában lenni:

  • Belterületen csak ott szabad kerti zöldhulladékot égetni, ahol ezt a települési önkormányzat rendeletben szabályozza. Amennyiben nincs ilyen rendelet, tilos az égetés.
  • Az önkormányzati rendeletek meghatározzák az égetés napját vagy napjait, valamint az időkeretet is. Más időpontban a tűzgyújtás tilos!
  • A külterületi tarlóégetést és vágott növények égetését a munkálatok előtt tíz nappal engedélyeztetni kell a helyi katasztrófavédelmi kirendeltséggel.
  • Tűz soha nem hagyható felügyelet nélkül!
  • Legyen a közelben megfelelő mennyiségű oltóanyag (víz, homok, tűzoltókészülék).
  • Gondoskodni kell a tűz irányításához szükséges kézi szerszámról (gereblye, lapát, vasvilla).
  • Feltámadó szél esetén azonnal el kell oltani a tüzet.
  • Baj esetén hívja a 112-es segélyhívó számot és kérje a tűzoltók segítségét.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 23. 10:14, kedd | Helyi

In Memoriam 1956

Városi megemlékezések az 1956-os forradalom és szabadság harc emlékére.

2018. Október 22. 00:00, hétfő | Helyi

Hulladékszállítás a hosszú hétvégéken

Az elkövetkező időszakban két pihenőnapos hétvége is követi egymást.

2018. Október 22. 00:00, hétfő | Helyi

Meghívó: Obeliszk-avatás

A SZIE Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara tisztelettel meghívja Mosonmagyaróvár érdeklődő és a Kar életét figyelemmel kísérő polgárait az Akadémia épülete előtti obeliszk avatására.

2018. Október 21. 21:00, vasárnap | Helyi

WHC Kft. munkatársakat keres

A WHC Kft. munkatársakat keres kiemelt bérezéssel, könnyű és nehéz fizikai munkára, több műszakos munkarendbe, hosszútávra! Pályakezdők jelentkezését is várják!