Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Április 14. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: katasztrofavedelem.hu

Odafigyeléssel megelőzhetőek a szabadtéri tüzek

 Odafigyeléssel megelőzhetőek a szabadtéri tüzek

Délelőtt a lébényi és a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltókat a károlyházai vasútállomás közelébe riasztották, ahol a sínek mellett égett a bozótos.

Kora délután a soproni hivatásos és a fertőrákosi önkéntes tűzoltókat Fertőrákosra, a Kőbánya sorra riasztották, ahol körülbelül százötven négyzetméteren szárz fű és bokrok égtek. Kora délután a mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltókat Mosonmagyaróvár és Kimle közé riasztották, ahol a vasúti töltésen égett a száraz fű mintegy háromszáz méteres szakaszon.

Később a soproni hivatásos tűzoltókat Sopronba a Fehér útra riasztották, ahol közel ezer négyzetméteren gyulladt ki a bozótos.

Az esti órákban a győri hivatásos és a koroncói önkéntes tűzoltók Koroncóra az Árpád út mögötti területre vonultak, ahol több helyen összegyűjtött avarkupac égett. A győri tűzoltók ezt követően Vámosszabadira vonultak, ahol a Temető út közelében összehordott fakupac parázslott. A tűzoltók mindegyik helyszínen rövid időn belül elfojtották a lángokat.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arra kér Mindenkit, hogy figyeljen környezetére!

A szabadtéri tüzek szinte mindegyikét emberi gondatlanság, felelőtlenség okozza, pedig sokat tehetünk azért, hogy megóvjuk környezetünket és a levegő tisztaságát. Elég egy el nem oltott, felelőtlenül eldobott cigaretta, vagy gyufa, ahhoz, hogy tűz keletkezzen.

Szabadtéri tűzgyújtás előtt az alábbiakkal kell tisztában lenni:

  • Belterületen csak ott szabad kerti zöldhulladékot égetni, ahol ezt a települési önkormányzat rendeletben szabályozza. Amennyiben nincs ilyen rendelet, tilos az égetés.
  • Az önkormányzati rendeletek meghatározzák az égetés napját vagy napjait, valamint az időkeretet is. Más időpontban a tűzgyújtás tilos!
  • A külterületi tarlóégetést és vágott növények égetését a munkálatok előtt tíz nappal engedélyeztetni kell a helyi katasztrófavédelmi kirendeltséggel.
  • Tűz soha nem hagyható felügyelet nélkül!
  • Legyen a közelben megfelelő mennyiségű oltóanyag (víz, homok, tűzoltókészülék).
  • Gondoskodni kell a tűz irányításához szükséges kézi szerszámról (gereblye, lapát, vasvilla).
  • Feltámadó szél esetén azonnal el kell oltani a tüzet.
  • Baj esetén hívja a 112-es segélyhívó számot és kérje a tűzoltók segítségét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.