Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2015. Június 13. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: saját

Nem mindennapi kihívásokkal indul az új Lions év Mosonmagyaróváron

 Nem mindennapi kihívásokkal indul az új Lions év Mosonmagyaróváron

A Lions Club Mosonmagyaróvár életét több éve kísérjük figyelemmel s a teljesség igényével igyekszünk beszámolni az általuk szervezett eseményekről. Miért? Mert ők...

... azok a mosonmagyaróvári jótékonysági szervezet, mely önkéntes alapon, immár több évtizede segíti és odafigyeléssel támogatja kiemelten a vakok és gyengénlátók egyesület tagjainak életét, de adományaikból és egyéb karitatív felajánlásaikból több rászoruló családnak is okoztak már felejthetetlen örömet.
Természetesen nemzetközi szinten is működik a klubélet határozott célokkal, tervekkel és eszmékkel, de a Lions Club Mosonmagyaróvár különlegessége mégis abból adódik, hogy a tagok idősebb korosztálya ellenére aktív, lelkes és pozitív életszemléletű emberek működtetik.
Olyan hely, ahol békésen megfér egymás mellett a tapasztalat, az életbölcsesség, a vidámság, a jókedv és a tenni akarás buzgósága.
Olyan csapat, ahová jó tartozni és megtiszteltetés visszatérni.

Ez volt cikkünk bemutatkozó része, mert ha valaki még nem ismerné őket, segítséget szerettünk volna adni, hogy jobban rálásson a klub életére. Már csak azért is, mert az előttük álló 2015-16-os év hatalmas kihívásokat hoz! Olyan feladatot, mely nemcsak számukra lesz meghatározó, hanem Mosonmagyaróvár és környéke számára is!
Tizenkilencedik éve létezik ugyanis egy nagyon szép nemzetközi hagyomány, egy ünnep, mely az I. világháborúra emlékezve köt össze öt várost, öt nemzetet, 5 Lions Clubot, mélyítve ezzel az összetartozás, szolidaritást és a nemzetközi kapcsolatokat, Ez a rendezvény a Béke Világnap. Idén - alig egy hete, 2015. június 5-6-7-én - Olaszországban, Ostuni városa adott otthont a rendezvénynek, melyen 5 ország 200 képviselője tette tiszteletét.

A jeles XX. Béke Világnapja látványos és parádés ünnepe 2016-ban pedig Mosonmagyaróvárra költözik a Lions Club Mosonmagyaróvár szervezésében!

A májusi konferencia élménybeszámolóját Dr. Csizmazia Miklós tartotta, aki két mosonmagyaróvári lions társával - Ress Marietta, Cser Katalin - képviselte városunkat az eseményen. Elmondása alapján az olasz házigazdák nagyon kitettek magukért mind kulturális programokban, mind látványban, mind pedig vendégszeretetben. Így még magasabbra tették a mércét a jövő évi rendezvény megszervezésében.

A színes úti beszámoló végeztével Deé Rita értékelte az elnöksége alatt eltelt évet, majd átadta a rangot és felelősséget jelentő Lions nyakláncot Cser Katalin új elnöknek, aki a 2015 szeptemberében kezdődő Lions évben fogja képviselni és koordinálni a Lions Club Mosonmagyaróvár munkáját.

Ám mielőtt befejezném az írásomat feltétlenül meg kell még említenem egy fontos dolgot! Tisztelt és kedves mosonmagyaróvári lakosok!
Felhívás!
Aki akár cikkünk alapján, akár Lions tagi ismeretség alapján kedvet kapott vagy kíváncsiságot érez
• a jószolgálati munka kipróbálására,
• Mosonmagyaróvár nemes és karitatív oldalának bemutatására
• lelkes, aktív és nyitott személyiség
• aki szívesen tenne környezete és a körülötte élő emberekért,
az bátran jelentkezzen bármelyik Lions tagnál!
Legyen akár még diák, ifjú felnőtt vagy nyugdíjas, a Klub létszámának emelése érdekében mindenkit szeretettel, vidámsággal, és feladatokkal teli új évvel várnak!


„Mire számítson az, aki jelentkezik?” tettem fel kérdésem a keddi értekezleten a legidősebb tagoknak. A válaszokat csokorba gyűjtöttem, amolyan kedvcsinálónak…
Dusek Miklós: alapító tag, örökös kincstárnok, foglalkozása: MOTIM pénzügyi osztályvezető volt, nyugdíjas könyvvizsgáló
Miért Lions tag? „Mert itt igazi barátokra találtam!”

Huber József: 2002 óta klubtag, 2008-09 évben Lions elnök, Corvina Étterem és Hotel építtetője volt, nyugdíjas
Miért Lions tag? „Megtetszett a Lions tevékenysége, a tenni akarás miatt csatlakoztam.”

Dr. Csizmazia Miklós: nyugdíjas, MOFÉM Rt. volt vezetője, Lions alapító tag, alelnöki tisztségben
Miért Lions tag? „A jótékonyság szándék hozott ide és a jó baráti közösség.”

Botos Gábor: alapító tag
Miért Lions tag? „Megpróbáltunk segíteni azokon, akik szükséget szenvednek és ez nem csak nekik, nekünk is öröm, hiszen adni nagyon jó. Mindig felemelő, ha egy-egy családnak valamit tudunk biztosítani, amire szükségük van. Egy nagyon jó baráti társaságra találtam itt.”

Frint Gábor: alapító tag, számítástechnikával foglalkozik.
Miért Lions tag? „Az alapító generáció kiöregedett, részben vagy teljesen abbahagyták a tevékenységet, a munkát azonban tovább kell vinni, ezért is vagyok itt!”

Lébényi Zoltán Lőrinc: alapító tag, tagtoborzás folytán került a klubba, azóta volt már elnök és több évben titkár is.
Miért Lions tag? „Mert a jótékonyság közel áll a szívemhez. Ez fontos dolog számomra!”

Dr. Kissné Németh Éva középiskolai tanár, 2000-ben csatlakozott a klubhoz ajánlás alapján Az ifjúság mozgósításával és segítésével foglalkozik, kétszer volt elnök
Miért Lions tag? „Tanárként feladatomnak tartom, hogy a fiataloknak példát mutassak és rávilágítsak a karitatív munka szépségeire és hagyományaira. Határozott célom a Leo Club megújítása.”

És tartozom még a teljes taglistával, akiknél jelentkezni lehet tagfelvételre!

Babos Zoltán, Babosné Kovács Zsuzsa, Botos Gábor, Czére Edit, Cser Katalin, Dr. Cserháti Géza, Dr. Csizmazia Miklós, Deé Rita, Dusek Miklós, Fodorné Korner Éva, Frint Gábor, Hernádi Sándor, Huber József, Kertész József, Dr. Kissné, Németh Éva, Kocsis Julianna, Kulcsár Ferencné, Lébényi Zoltán, Dr. Nagy Sándor, Ress Marietta, Saller Róbert, Szellős Gábor, Dr. Végh Tamás

Szép nyarat és egy valódi összefogással teli új Lions évet kívánunk a Lions Club Mosonmagyaróvár számára!

Nemes Clauida

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .