Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. November 02. 10:08, csütörtök | PR

Adósságrendezéssel foglalkozni sosem késő

 Adósságrendezéssel foglalkozni sosem késő

Az adósságrendező hitel eddig is sok családnak segített még a legnehezebb helyzetekben is, így a továbbiakban is ajánljuk mindazoknak, akiknek jelenleg hatalmas teher a meglévő hitelek fizetése.

Nem érdemes a tartozásokat felhalmozni, hiszen a baj csak nagyobb lesz. Nem véletlenül találták ki ezt a megoldást, hiszen így több hitelt is össze lehet vonni és egy hitelként fizetni tovább, sokkal vonzóbb feltételek mellett. Sok esetben még a kamat is jóval alacsonyabb, így a havi törlesztőrészlet is nagy valószínűséggel, sokkal kevesebb lesz, mint a most fizetett.

Az adósságrendező hitelekről általában

Az adósságrendező hitel célja, hogy a már meglévő hitelek összevonásra kerüljenek. A kiváltandó hitelek között szerepelhet jelzáloghitel, fogyasztási hitel is. Ezek általában személyi kölcsönök, hitelkártya tartozások, lakáshitelek, építési hitelek vagy szabad felhasználású hitelek. Az adósságrendezés célja, hogy egy hitel maradjon fent, és ha lehetséges annak a törlesztőrészlete kisebb összegű legyen, mint az össze előző hitelé együttvéve.

A bankok ma már arra törekednek, hogy a jó adósok legyenek ügyfeleik, ezért csak olyan kérelmet fogadnak el, ahol a vizsgálat során kiderül, hogy előzőekben is folyamatosan fizetve voltak a hitelek. A fizetési magatartást mindenképpen ellenőrizni fogják, hiszen a késedelmes törlesztések és a problémás hitelek kiváltására nem nagyon lesz lehetőség. Hitelkiváltásnál készüljünk fel arra, hogy nagyon sok utánajárásra lesz szükség, mire az összes hitelt egy hitelbe olvasztjuk. Minden banktól ki kell kérni majd a különféle igazolásokat, emellett természetesen újra be kell nyújtani a hivatalos iratokat. El kell újra menni a közjegyzőhöz is és a földhivatalnál is szükséges elintézni a szükséges bejegyzéseket.

Milyen hitelek közül választhatunk?


A bankkalkulator.hu oldalon tájékozódhatunk az adósságrendező hitelekről. Amennyiben több apró személyi kölcsönünk van, úgy 1 000 000 Ft adósságrendező hitelt 36 hónapra, már havi 34 429 forintos törlesztőrészlettel találhatunk. A Sberbank ajánlatában a teljes hiteldíjmutató 14,46 %. A futamidő végén a teljes fizetendő 1 225 771 forint lesz. Láthatjuk, hogy a kamatokkal és egyéb kiadásokkal növelt összeg nagyon baráti, ha belegondolunk, hogy 36 hónap után megszűnik az összes tartozásunk.

Az adósságrendező hitelek nagyon fontosak sok család életében, hiszen igen sokan sok apróbb hitelt vettek fel, amelyektől most szabadulnának. A Cetelem is segít az adósságrendezésben, hiszen 34 660 forint havi törlesztés mellett 36 hónap múlva megszűnnek a tartozások és a család is megkönnyebbülhet. Az adósságrendező hitel teljes hiteldíj mutatója esetben 16,9 százalék és a futamidő végéig 1 257 776 forint kerül visszafizetésre, ha egy millió forint kölcsönt veszünk fel.

A Provident Havi törlesztésű maxi kölcsöne 30 hónap futamidőt kínál és havonta 43 856 forintot kell fizetnünk havonta törlesztésként. A THM itt kicsit kedvezőtlenebb, de érdemes a bank különleges felhívásait folyamatosan nyomon követni, hiszen mindig akad valamilyen akciós lehetőség, amelynek segítségével olcsóbb hitelhez is hozzájuthatunk. A Providentnek a futamidő végén 1 315 673 forint kerül visszafizetésre.

Érdemes mindig több ajánlatot összehasonlítani és szerződéskötés előtt az apróbetűs részeket is alaposan átolvasni. Sok esetben ott olyan információkat is találhatunk, amely esetleg szóban nem került letisztázásra és később még problémákat okozhat. Mindig felkészülten és alaposan átgondoltan cselekedjünk, amikor az adósságrendező hitel szerződésének megkötésére kerül sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.