Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. December 04. 11:43, kedd | Helyi
Forrás: Vizsy Ferenc

A Magyaróvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd templom Jubileumi éve

 A Magyaróvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd templom  Jubileumi éve

A Jubileumi év során megrendezett eseményekről adtak számot a szervezők a sajtótájékoztatón.

A magyaróvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd Plébánia 2018. február 11-én
Jubileumi évet hirdetett. A Szentszék által két Dekrétummal is támogatott különleges időszak az egyházi év végével lezárult. Az alábbiakban röviden összefoglaljuk a legfontosabb eseményeket:

Jubileumi év: 2018. február 1. – november 25.
Védnökök:

  • dr. Veres András győri megyéspüspök
  • dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere

A Jubileum év meghirdetésének alapja:

  • A névadó szent halálának 980. évfordulója
  • A templom felszentelésének 350. évfordulója
  • A Szent László-szobor felavatásának 25. évfordulója
  • A hildesheimi szent csontereklyéje befogadásának 10. évfordulója
  • A programokat a Családok évéhez kapcsolódva szerveztük.

A Jubileumi év meghirdetésének célja:

  • az evangélium hirdetése,
  • az önzetlen szeretet missziója,
  • a közösséghez való tartozás erősítése,
  • közös élmény és hasznos időtöltés biztosítása a családoknak.

A Jubileumi év jelmondata:

Templomunk ajtaja mindig nyitva áll, hívjuk és szívesen látjuk a hozzánk betérőket!

A Jubileumi év eseményei a püspökség spirituális segítésével, a városi önkormányzat minden téren kiemelkedő támogatásával, több tucatnyi szponzor adakozásával, mintegy 100-150 ember közreműködése révén, a plébániaközösség aktivitásával valósultak meg.

A Jubileumi év zárszámadásakor a 45 tervezett eseményből kiindulva a különböző okok miatt elmaradt 5 és a 3 újonnan szervezett alkalom figyelembevételével 43 történést vehettünk számba.

Annak előrebocsátásával, hogy a liturgikus események között nem állítunk rangsort, a Plébánia közösségének lelki erősítése szempontjából kiemelkedő szerepe volt a megyéspüspök által tartott szentmiséknek, a plébániai és a (Mosoni plébániával közös, András püspök vezette) városi keresztútnak, továbbá a zarándoklatoknak, valamint a nagyböjti lelki gyakorlatnak.

A hitnek az élet minden területén helye, és meggyőződésünk, hogy meghatározó szerepe is van. Különleges színfoltja volt az egyre sikeresebb (VOLUTA) vízifesztiválon a Plébánia Katritász-csoportjának missziós asztala, ahol a spriccer mellé (egy-egy átadott igeidézetet) lelki fröccsöt is adtak az azt elfogadóknak. Az iskolai megmérettetések és programok sokasága közepette szerveztük meg városi hittan versenyünket, amelyen száznál is több általános iskolás vett részt.

A városi szintű események közül nagyon jól sikerült a gyermekrajzpályázat, a Szent
Gotthár napok keretében tartott komplex Családi Nap, valamint a Szent László király tiszteletére szervezett, sok mozaikból felépülő színes kavalkád. Hisszük, hogy aki énekel, az kétszeresen imádkozik, így százaknak nyújtottak lelki élményt a plébániatemplomban megtartott hangversenyek. Az 5 plébániatörténeti előadásunk meglepően sok érdeklődőt vonzott. Az átlagosan 60-65 fős hallgatóság között szép számmal voltak más felekezetekből, sőt többen érkeztek a környező településekről is.

A fotópályázatra Budapestől, sőt Nyíregyházáról is küldtek be alkotásokat. A süte-
ménysütő versenyünk díjazott termékei iránt nem csappant meg az elmúlt félévben sem az érdeklődés, így a Lautner cukrászdában minkettő folyamatosan kapható.

A közösségen belüli és a közösségek közötti kapcsolatok nem csak a végeredményeknek, azaz a megtartott programoknak köszönhetően erősödtek, hanem már az előkészületekben megmutatkozott a közös tenniakarás. Igazi eredménynek és céljaink megvalósulásának fontos bizonyítékának tekintjük, hogy a város közintézményei, civilszervezetei, a vállalkozók, egyének kérésre vagy anélkül is bekapcsolódtak a Jubileumi évbe. A szeretet evangéliumának ezen megnyilvánulását tartjuk mi igazi sikernek.

Összeállította:
Vizsy Ferenc újságíró,
a Jubileum év programkoordinátora

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.