Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Január 25. 15:36, vasárnap | Helyi
Forrás: MKC SE

Vesztes mérkőzésen bizonyítottuk rátermettségünket

Vesztes mérkőzésen bizonyítottuk rátermettségünket

Alapszakasz 16. forduló I Mosonszolnok I MKC SE - Győri Audi ETO KC 21:28 (10:15)

Megkérdőjelezhetetlen favoritot fogadtunk a Mosonszolnoki Sportcsarnokban. A kétszeres Bajnokok Ligája győztes vendég gárda kisebb megingásokkal ugyan, de dominálta a mérkőzést. Azonban a két csapat közötti tudáskülönbség nem határozta meg a párharcot olyan mértékben, mint arra előzetesen számítatni lehetett.

Frankovic könnyed találatával, így pedig mosonmagyaróvári vezetéssel vette kezdetét a mérkőzés. A párharc eleje a vendég gárda nem várt bizonytalanságát, néhol pedig látványos botladozását hozta. A hatodik percben még mindig csak 2:1-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző, amire reagálva Ambros Martin vezetőedző időt kért, hogy egy kis rendet tehessen a győriek fejében. Kiteljesedni ugyan még mindig nem tudott az élvonalbeli gárda teljesítménye, de határozottan jobban játszottak a kis közjátékot követően. Igaz a nyolcadik percben – először a mérkőzésen - előnyt szereztek, de meglépni továbbra sem tudtak. A félidő további része is fej-fej melletti játszmát hozott, de immár a vendég gárda dominálta a mérkőzést. A pihenő előtti percekben a valódi győri virtus megmutatta magát és öt gólos előnyt halmoztak a hazai együttes kárára.

A fordulót követően ismét Lana Frankovic találata jelentette az első gólt a játékrészben. A mosonmagyaróváriak teljesítménye továbbra is kiegyensúlyozott és lendületes maradt, miközben ellenfelünk játéka kissé visszamaradt a tőlük megszokott top szinvonaltól. Ettől függetlenül a játékrész egésze során magabiztosan tartották a 3-4-5 gólos előnyt, ezzel biztosítva a két pontot. Az első félidőhöz hasonlóan, a végjáték során újra erőre kaptak és végül hét gólos különbség mellett zárult a két gárda közötti kimondottan baráti összecsapás. Játékunk néhol igencsak biztató megoldásokat mutatott mind védelemben, mind pedig a támadások során. Petróczi Viktória remek formában védte kapunkat szinte a teljes mérkőzésen, míg az első NBI-es mérkőzésén debütáló Hársfalvi Júlia három egészen szenzációs gólt szerzett, ezzel bizonyítva rátermettségét az előtte álló kihívásokra.

Mestermérleg

Róth Kálmán nyilatkozata: Sok európai nagycsapat büszke lenne erre az eredményre az ETO ellen. Észrevehető volt az ellenfélen, hogy nagyon kemény mérkőzést játszott a héten, és ezt a fáradtságot a csapatom időnként ki tudta használni.

Ambros Martín nyilatkozata: Vannak olyan győzelmek, amelyekért nem feltétlenül jár dicséret a csapatnak, ezúttal az ellenfélnek szeretnék gratulálni.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.