Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Július 22. 22:24, kedd | Helyi
Forrás: Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület

VÉGET ÉR A „GURUL A ZÖLD KERÉK” PROGRAM

VÉGET ÉR A „GURUL A ZÖLD KERÉK” PROGRAM

Hamarosan a végéhez közeledik a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület fenntarthatósági programja, amely „Gurul a zöld kerék” néven végigsöpört Győr-Moson-Sopron megye településein.

Az Egyesület 2013. szeptember 1-től egy olyan európai uniós projekt megvalósításába kezdett, amely a fenntarthatóságot és a környezetvédelmet célozta meg. A program során a megvalósítók egy „Zöld Standot” hoztak létre, amellyel bejárták a megye települési rendezvényeit, bízva abban, hogy minél több emberhez el tudják ezzel juttatni a program üzenetét. A program során a különböző játékos feladatokkal és bemutató eszközökkel az volt a céljuk, hogy elősegítsék a lakosság szemléletformálását és megismertessék a fogyasztás környezeti hatásait, valamint ismertté tegyék a fenntartható alternatívákat.
A projekt során egy nagyobb PR kampány lebonyolítását is teljesítette a szervezet, így a megvalósítók a térség különböző televízió- és rádió műsoraiban beszéltek a programról, valamint a helyi nyomtatott és online sajtóban is információt nyújtottak a projekt alakulásáról.
A program 2014. július 31-én zárul, amely eredményeiről a program szervezői egy projektzáró rendezvény keretében adnak tájékoztatást, amely 2014. július 25-én kerül megvalósításra.
A pályázatot az Európai Unió, az Új Széchenyi Terv keretén belül támogatja.
A zöld kerék útjáról bővebb információ a www.zelenorota.hu weblapon található.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.