Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Március 30. 08:40, hétfő | Helyi
Forrás: Police.hu

Vádemelési javaslat a betörő és az orgazda ellen

Vádemelési javaslat a betörő és az orgazda ellen

A 19 éves gyanúsított egy jánossomorjai családi ház melléképületéből két motorfűrészt tulajdonított el. A lopott kisgépeket egy újrónafői férfi megvásárolta.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, aki 2014. augusztus 21-én 20 óra 30 perc körüli időben egy jánossomorjai családi ház melléképületének ajtaját betörte és két Stihl fűrészt tulajdonított el.

A tettes felkutatására tett intézkedések eredményeként a rendőrök 2014. szeptember 30-án elfogták a betöréses lopással gyanúsítható 19 éves férfit. Gyanúsítotti kihallgatásakor beismerte, hogy a család távollétében a kerítésen bemászott és a garázs ajtaját befeszítette. A szerszámtárolóból eltulajdonított két láncfűrészt másnap egy újrónafői ismerőse lakására vitte, aki a lopott kisgépeket megvásárolta. A nyomozók a 22 éves férfi lakásán az egyik motorfűrészt megtalálták és lefoglalták, a másikat értékesítette.

A gyanúsított jánossomorjai lakásán tartott házkutatáskor a nyomozók hat tábla szalonnát, két füstölt csülköt és huszonnégy liter étolajat találtak, amit egy 83 éves helybeli férfi kamrájából éjszaka tulajdonított el.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság G. Ferenc 19 éves jánossomorjai lakos ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja és Sz. László Csaba 22 éves újrónafői lakos ellen orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást lezárta. Az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.