Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Szeptember 22. 00:00, hétfő | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvári Önkormányzat

Európai Autómentes Nap - szeptember 22.

Európai Autómentes Nap - szeptember 22.

Mosonmagyaróvár több éve csatlakozott az Európai Mobilitási Hét (szeptember 16-22.) rendezvény sorozathoz.

Az idei év központi gondolata, jelmondata: „A mi utcánk, a mi jövőnk!” A programok ezen szlogennel összhangban kerülnek megrendezésre. A rendezvény célja Európa szerte felhívni a lakosok figyelmét a mobilitás és az egészség kapcsolatára, a motorizált közlekedés és a testmozgás hiányának kedvezőtlen hatásaira. A Mi utcánk, a Mi környezetünk, a Mi levegőnk, a Mi egészségünk, a Mi jövőnk múlik a saját döntéseinken, közlekedési szokásaink megváltoztatásán! A kampány középpontjában azok az urbánus hétköznapi vár(os)védő hősök állnak, akik környezettudatos eszközökkel közlekednek, tevőlegesen is élen járnak a környezetszennyezéssel vívott harcban. Nem az a „menő”, aki jó autóval jár, hanem az, aki egészségesen él és tesz településének élhetőségéért, jövőjéért. Persze nem az autóhasználat teljes kiiktatásáról van szó, hanem a gépjárművek ésszerű, csak feltétlen szükségszerű használatáról.


A programhoz kapcsolódva az év folyamán sor került olyan tartós kimenetelű önkormányzati intézkedések végrehajtására is, melyek a fenntartható közlekedés javítását szolgálják. Pl.: kerékpáros pihenőhelyek kialakítása, járdafelületek növelése, gyalogátkelőhely létesítés, utak pormentesítése, kerékpárút hálózat fejlesztése, forgalom-és sebesség korlátozás.

A Mosonmagyaróvári Környezetvédő Egyesület, a Mosonmagyaróvár Környezetvédelméért Közalapítvány és a Rendőrség segíti a Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal szervező munkáját.

további tervezett programok:

2014. szeptember 22. hétfő 10.00 óra — A Régi Vámház tér, Rendelőintézet melletti fel-újított zöldfelület, park átadásra kerül
Köszöntő: Dr. Árvay István polgármesteri jogkört gyakorló alpolgármester
Áldást mond: Kiss Miklós esperes
A parkot bemutatja: Lobitz Ákos ügyvezető (Dzsungelország Kft.)

2014. szeptember 22. hétfő 8 órától — „Európai Autómentes Nap”
A rendezvény a Mosonmagyaróvári Környezetvédő Egyesület szervezésében kerül meghirdetésre.
Helyszín: Haller János Iskola Szent István király úti épület: kerékpáros-görkoris-rolleros ügyességi verseny, közlekedési vetélkedő, rendőrségi előadás a helyes közlekedésről, aszfaltrajzverseny, futóverseny, kerékpáros szépségverseny /Cicózd a bicód!/, kérdőíves felmérés a lakosság közlekedési szokásairól, gyalogtúra.
Szervező: Ballainé Kovalszky Éva elnök (

2014. szeptember 22.— Az autód kibír egy napot nélküled!
Az „Európai Autómentes Nap” alkalmából Mosonmagyaróvár város Önkormányzata, a Mo-sonmagyaróvári Környezetvédő Egyesület és a Mosonmagyaróvár Környezetvédelméért Közalapítvány felhívása a városlakókhoz:


„Felkérjük a lakosságot, hogy a mobilitási héten, de legalább 2014. szeptember 22-én, az Európai Autómentes Napon változtasson közlekedési szokásain.

Helyezze előtérbe a környezetet nem terhelő kerékpározást és gyaloglást, hagyja otthon autóját. Hosszabb távon helyette a gazdaságosabb tömegközlekedést vegyék igénybe. Ha minél többször és többen teszik ezt, hozzájárulhatnak településünk élhetőbbé tételéhez, a környezeti ártalmak csökkentéséhez, lakóhelyünk megóvásához.

Csökkentsük a szén-dioxid kibocsátást!”

Információ: Németh Andrea EMH koordinátor
Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési – és Fenntartási Osztály

Elérhetőség:
E-mail: nemeth.andrea@mosonmagyarovar.hu
Telefon: 96/577-822

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.