Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Január 23. 09:20, péntek | Helyi
Forrás: Flesch Károly Kultúrális Központ

Sürgősségi ellátás fejlesztése a Karolina Kórház – Rendelőintézetben

Sürgősségi ellátás fejlesztése a Karolina Kórház – Rendelőintézetben

Dr. Zombor Gábor Egészségügyért Felelős Államtitkár adta át a mosonmagyaróvári kórház Sürgősségi Osztályát és CT berendezését

A Karolina Kórház – Rendelőintézet több mint 400 millió forint Európai Uniós támogatást kapott a „Sürgősségi ellátás fejlesztése a Karolina Kórház – Rendelőintézetben” TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0029 pályázat keretein belül. A projekt záró rendezvényét az átadással egybekötve 2015. január 22-én tartották.

Mától újra átjárhatóak a mosonmagyaróvári kórház épületei, és Sürgősségi Osztállyal, CT-vel bővült a térség ellátása. A beruházás célja, hogy a mosonmagyaróvári Kórház is eleget tudjon tenni az egészségügyi reform keretében meghatározott egyenletes területi lefedettségnek, azaz hogy 15 percen belül az ország minden pontjára kiérkezzen a mentő. A jogszabályban előírt minimumfeltételeknek és a szükségleteknek megfelelő triage rendszerű SO I. szintű sürgősségi osztályt alakítottak ki a Karolina Kórház – Rendelőintézet „T” épületében. A rendelet sürgősségi betegellátásról szóló része szerint az ellátás nélkülözhetetlen része a CT diagnosztika 15-30 percen belül helyben történő elérhetősége, így a sürgősségi osztály megújulása mellett fontos változás, hogy 16 szeletes CT települt a megújult röntgenosztályra.

A beruházáson, eszközfejlesztésén túl jelentős humánerőforrás és informatikai fejlesztés is történik. Cél az egykapus sürgősségi belépési rendszer kiépítése (eddig több szinten, az intézmény több pontján történt az ellátás), párhuzamosságok leépítése (egy felelős orvos irányítja a beteget, míg jelenleg magas a száma a párhuzamos vizsgálatoknak, ellátásnak).

A vendégeket Dr. Bertalan István főigazgató főorvos köszöntötte, majd az ünnepséget Dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár nyitotta meg. Beszédet mondott Dr. Iváncsics János Mosonmagyaróvár Város alpolgármestere és Dr. Nagy István országgyűlési képviselő, Földművelődési Minisztérium parlamenti államtitkára. A felújított épületet és a Sürgősségi Osztályt ökumenikus áldásban részesítette Csáfordy Julianna mosonmagyaróvári református lelkipásztor, Kiss Miklós Győr-Mosoni Evangélikus Egyházmegye esperese és Bodó Zoltán magyaróvári plébános.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.