Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Március 27. 19:28, péntek | Helyi
Forrás: Saját

Súlyos kérdések az MSZP sajtótájékoztatóján

Súlyos kérdések az MSZP sajtótájékoztatóján

2015. március 26-án ismét sajtótájékoztatót tartott Dr. Kovács Tamás, az MSZP helyi elnöke.

„A Magyar Szocialista Párt a tavalyi év óta háromszor hívta fel a városvezetés figyelmét arra, hogy ez a hulladékgazdálkodási mód nem működik sem a városban, sem a kistérségben.” – mondta Dr. Kovács Tamás.
Mivel a hatósági eljárási díjak növekedése jelentősen költségesebbé teszi a közszolgáltatók működését, így szerinte a 150 millió forint állami támogatás csak csepp a tengerben.
„A lakossági rezsidíj-csökkentett befizetések nem elegendőek a Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Kft. működéséhez. Ez a hulladékgazdálkodási projekt halálra van ítélve!" – jelentette ki.
„Hová vezet ez az út? Mennyivel kell konszolidálni a hulladékgazdálkodó céget? Ki fogja ezt finanszírozni?” – tette fel kérdéseit, melyekre Dr. Árvay Istvántól, Mosonmagyaróvár Város Polgármesterétől várja a válaszokat továbbra is.

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata 2014. december 12-én fogadta el a képviselőtestület munkarendjét.
Dr. Kovács Tamás elfogadhatatlannak tartja, hogy az ebben foglalt 2015. március 26-i képviselőtestületi ülés egyszerűen elmaradt.
„Ez a lakosság jogainak csorbítása!” – mondta, utalva arra, hogy a tervezett napirendi pontok a lakosságot érintő, rendkívül fontos témák lettek volna. Ezek többek között a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vezetőjének beszámolója a város közbiztonságának helyzetéről, a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beszámolója a 2014. évi munkájáról, Mosonmagyaróvár Város Önkormányzatának 2015-19. évekre vonatkozó gazdasági programja, illetve a 2015. évi közbeszerzési terv elfogadása lettek volna.
„Ezek olyan fajsúlyos dolgok, melyeknek megvitatása nem tűr halasztást!”

A sajtótájékoztató utolsó témája a Questor-botrányt érintette.
„Van-e Mosonmagyaróváron olyan Fideszes képviselő, vagy Fidesz-közeli polgár, aki a kisemberek kisemmizése előtt kivette a Questorból a pénzét? Szeretném tudni!” – osztotta meg kérdéseit a sajtó munkatársaival az MSZP elnök. Leszögezte viszont, hogy segítenek a károsultaknak.
„Mosonmagyaróváron a magyar Szocialista Párt elvállalta, hogy segít a lakossági ügyfeleknek. Nélkülünk ezek a kisemberek nem igazodnak el a jog útvesztőiben, nagyon fontos számukra a támogatás.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.