Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Április 25. 22:27, szombat | Helyi
Forrás: MKC SE

Sikerrel éltünk erőfölényünkkel a szegedi gárda ellen

Sikerrel éltünk erőfölényünkkel a szegedi gárda ellen

Rájátszás 2. mérkőzés I Mosonszolnoki Sportcsarnok I MKC SE – Szeged KKSE

Az első osztály két legfiatalabb vezetőedzője találkozott ma a Mosonszolnoki Sportcsarnokban. A mérkőzés végkimenetele ugyan könnyen lehet senkinek sem okozott meglepetést, de azért a lányok végig nagy szívvel játszottak a néhol igencsak lendületes összecsapáson.
Könnyed hangulatú, mondhatni stressz mentes mérkőzésen találkoztunk az eddig nyeretlen szegedi együttessel. Ettől függetlenül a lelátó megtelt elhivatott szurkolóinkkal, akik rangadóhoz méltó hangulattal köszöntötték a rájátszás során először hazai pályán mérkőző mosonmagyaróvári hölgyeket. Manapság igencsak trendi taktikai húzással nyitott Marosán György együttese, hiszen a kapus helyett plusz egy mezőnyjátékossal igyekeztek gyors ostrom alá venni a mosonmagyaróváriak védelmét. Játékosainkat láthatóan nem lepte meg a taktikai húzás, mivel szenzációsan rajtoltak és több labdát is csentek miközben nem egyszer az üres kapuba találtak. Kisebb hullámvölgyekkel ugyan, de magabiztosan tartottuk a három négy gólos előnyünket, amit a félidő végére meggyőző öt gólra növeltünk. Igazán szórakoztató, lendületes és gól gazdag első játékrészt láthatott ezúttal a hazai közönség.


Azonban a pihenőt követő játékrész már kevésbé sikerült szórakoztatóra, hiszen mindkét csapat láthatóan visszább kapcsolt tempójából. Könnyen lehet, hogy a szegediek a fáradtságtól váltottak sebességet, miközben a mieink utóbbi tényezőt és a biztos előny tudatát felismerve lassítottak. Próbálkozás volt bőven, viszont értékesített találat már kevesebb. Ekkor a védelem mindkét oldalon jól működött és a kapus teljesítmény is dicséretre méltó formát hozott. A második félidő elején beálló Mistina Kitty teljesítménye kiváltképp. Kitty két büntető mellett számos bravúros védéssel fokozta a hazai szurkolók amúgy is jó hangulatát. Nem állítható, hogy világmegváltó mérkőzés volt, de a lányok ezúttal is szívvel küzdöttek és profikhoz méltó kimértséggel pont annyit tettek a mai mérkőzésbe amennyi a biztonságos győzelemhez elégnek bizonyult. Legközelebb egy hét múlva a Vác elleni alsó házi rangadón láthatjuk viszont élesben a mosonmagyaróvári hölgyeket! Hajrá MKC!!
Mestermérleg
Hlavaty Tamás: Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, aztán mintha kicsit elhatároztuk volna, hogy máris miénk a két pont. Kissé sok technikai hibával dolgoztunk, de a védelmünk és a kapus teljesítményünk végig nagyon jól működött. Gratulálok a lányoknak!


Marosán György: A helyzetünkhöz képest összességében elégedett voltam a mai teljesítménnyel. Voltak biztató mozzanataink és szívvel játszottuk a meccset, de legalább ennyivel jobb csapat nálunk a mosonmagyaróvári gárda.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.