Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. Szeptember 18. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Rengeteg jótékony hatása van a fűszeres ételeknek

Rengeteg jótékony hatása van a fűszeres ételeknek

A fűszerek többre jók, minthogy ízletessé teszik az ételeket. A chili paprika, a habanero és a cayanne amellett, hogy élvezetesebbé varázsolják az ebédet, számos jótékony egészségügyi hatással is rendelkeznek. Hogy melyek ezek? Kiderül a Fox News cikkéből.

Tanulmányok mutatták ki, hogy a csípős, fűszeres ételek extra kalóriát égetnek el azáltal, hogy ideiglenesen felgyorsítják az anyagcserét. Emellett általában hogyha valaki erős ételt eszik, kisebb adagokkal is jóllakik, mint egyébként, ezáltal eleve kevesebb kalóriát visz be szervezetébe.

A fűszeres ételek egy másik előnye, hogy javítják a szív működését és ezzel együtt csökkentik a káros koleszterin szintjét. Mindez a csípős ételekben található kapszaicinnek köszönhető, ami úgy csökkenti a koleszterint, hogy közben növeli a vér áramlását azáltal, hogy blokkolja azt a gént, amely az artériák szűkülését okozza.

Bizonyítékot találtak arra vonatkozóan is, hogy a fűszeres ételek rákellenes tulajdonságokkal rendelkeznek, emellett hatékonyan csökkentik a vérnyomást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.