Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. November 26. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megint kasszacsere jön?

Megint kasszacsere jön?

Jövő év júliusában terjeszthetik ki az online pénztárgépek használatának kötelezettségét a szolgáltató ágazatokra – értesült a Napi Gazdaság. Információikat a Nemzetgazdasági Minisztérium sajtóosztálya sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta. Mint mondták, a kérdésben még nem született végleges döntés.

Amennyiben a pénztárgép-forgalmazók körében is terjedő információk helytállóak, úgy feltételezhető, hogy a tárca figyelembe vette a szakmai aggályokat. A Magyar Pénztárgép Szövetség (MPSZ) ugyanis azt követően, hogy októberben Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter bejelentette, a jövő évtől kiterjesztik a szolgáltató szektorra is az online kasszák használati kötelezettségét, csak annyit kért, hogy elegendő időt kapjanak a gépek legyártására. Sok rendelettervezet járt szervezetünknél, ám ezek csak a jelenlegi szabályok szükségessé vált technikai jellegű, illetve műszaki tartalmakat érintő módosításait tartalmazták – mondta megkeresésünkre az MPSZ elnöke. Novák Zoltán szerint egyébként az előző időszak legnagyobb tanulsága az volt, hogy csak tartható határidőket érdemes kitűzni. A gyártóknak ugyanis a rendelet megjelenése után legkevesebb három hónapra lesz szükségük a gépek legyártására. Egy új pénztárgép kifejlesztése és engedélyeztetése pedig legalább féléves folyamat.

Jelenleg közel 180 ezer online pénztárgép üzemel az országban. Ezeket a jogszabályi előírásoknak megfelelően a kereskedelmi egységek, benzinkutak, gyógyszertárak, szállásadók és vendéglátó üzletek helyezték üzembe. Az új, elektronikus adatcserét lehetővé tevő pénztárak közvetlen összeköttetésben vannak a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, így a hatóságnak közvetlenül szolgáltatnak adatokat az adott vállalkozás forgalmáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére