Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Május 19. 17:26, kedd | Helyi
Forrás: Saját

Legkisebb közös többszörös

Legkisebb közös többszörös

2015. május 19-én különleges sportnap miatt népesült be a mosonszolnoki sportcsarnok.

A "Legkisebb közös többszörös" elnevezésű eseményen a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club SE csapata sportolt együtt a Fogyatékossággal Élők Nappali Intézményének sérült fiataljaival.

"Amikor a városi pályázatunkat megírtuk, Mosonmagyaróvár kézilabda klubját úgy kerestük meg, mint jószívű ismerősöket. Segítségükkel 2014-ben 45 értelmi sérült fiatal nyaralhatott a Balaton partján. - mondta el Borsos Eszter főszervező, a Naposház szakmai vezetője - E közös sportnapra való megkeresésünkre is igent mondtak megerősítve társadalmi szerepvállalásukat és elkötelezettségüket a sérült emberek iránt."



A vidám vetélkedőkkel tarkított eseményen egy-egy csapaton belül sérült és egészséges mérkőzött meg, a versenyszellem helyett azonban a kölcsönös segítségnyújtás volt a lényeg. Öröm, felszabadultság és sok-sok játék jellemezte ezt a nem mindennapi délelőttöt. A kis nézők tapssal és kiabálással lelkesítették a csapatokat.

Az I Love MóvArt Fesztivál szervezője, Németh Barnabás és csapata zenével örvendeztette meg a sérült fiatalokat, valamint ruhaadományt adtak át részükre.
A Fesztivál egy olyan példaértékű kezdeményezés, mely a mai kor fiataljainak szeretne pozitív életszemléletet mutatni.



"Az I Love MóvArt, valamint Essemm közreműködésével vagyunk itt és azért tartjuk ezt fontosnak, mert a mai fiatalok szabadidejükben rengeteg negatív dolgot tesznek, ezeket szeretnénk megelőzni. - mondta Barnabás - Az esetek 99 százalékában egészséges emberek előtt lépünk fel, úgyhogy most mindenképpen más érzések vannak bennünk. Azt gondoltam, hogy itt beteg embereknek fogunk zenélni, de el kell mondanom, hogy háromszor annyi élvezet van az arcukon, mint az egészségeseknek - és boldogok! Olyan pozitív kisugárzásuk van! Ez egy nagy család!"

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.