Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. December 18. 13:29, csütörtök | Bulvár

Keleti Andi illatos almatortát sütött gyermekeivel

Keleti Andi illatos almatortát sütött gyermekeivel

Illatos almatorta, szegfűszeg gombos hóember és csilingelő karácsonyfa díszek – Keleti Andi és gyermekei így készülnek a közelgő ünnepekre.

A sztáranyuka és gyerekei közösen díszítik a fenyőjüket és ajándékokat is saját kézzel készítenek. A karácsonyi asztalnál a halászlé és a ráksaláta mellett almás süteményt is esznek, amelyet közösen sütnek.

„Ahogy a gyerekek nőnek, egyre több dologba lehet bevonni őket, már nem az angyalok hozzák a karácsonyfát, hanem közösen díszítjük fel a fenyőnket. A készülődés közben gyakran faragunk almát, a különböző méretű gyümölcsökből készült hóember vagy az alma gyertyatartó kiváló otthoni díszítő elem lehet. Az ajándékokat is saját kézzel készítjük egymásnak, én sálakat kötök, a gyerekeim pedig hihetetlenül kreatív ötletekkel állnak elő minden évben” – mesélte Keleti Andi, aki azt is elárulta: kislánya, Viki imád kézműveskedni, míg kisfia, Máté örömmel segít neki mindenben, legutóbb például egy igazi társasjátékkal lepték meg őket a csemeték.

Andiék családja nem csak a kreatív kézműveskedésben jeleskednek, a família legtöbb tagja a konyhában is ugyanilyen ügyes: a gyerekek gyakran ragadnak fakanalat, és kiskukta módjára segítenek édesanyjuknak abban, hogy ízletes ételek kerüljenek az asztalra, természetesen így van ez Karácsonykor is. Kelet Andi azt is elmesélte, milyen ételeket fogyasztanak a karácsonyi asztal körül ülve.

„Karácsonykor összegyűlik az egész család és finomabbnál finomabb ételeket eszünk. A családtagok közül mindenki imád sütni-főzni, így a legváltozatosabb fogások kerülnek az asztalra: anyósom halászlevet és rántott halat, anyukám ráksalátát és sült rákot, a dédi pedig töltött káposztát készít a számunkra. A sütemények közül a diós és mákos beigli a sláger, amit a dédnagymama ad ajándékba, de az általunk készített almás tortából is mindig kerül az asztalra, mert egészséges és nagyon szeretik a gyerekek.”

Andi elmondta, ők az almatortát leggyakrabban pudinggal eszik, mert így a gyerekek is segíteni tudnak az elkészítésében. Amíg ő a tésztát készíti, Viki a pudingot kevergeti, Máté pedig almaszeletekkel díszíti a közös süteményüket. Végül pedig a családi asztal körül ülve együtt falatozgatnak az édességből, amely mindannyiuk nagy kedvence.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.