Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Március 04. 18:41, szerda | Helyi
Forrás: DFT-Hungária

ISKOLAFEJLESZTÉS A MOSONMAGYARÓVÁRI PIARISTÁKNÁL

ISKOLAFEJLESZTÉS A MOSONMAGYARÓVÁRI PIARISTÁKNÁL

A mosonmagyaróvári Piarista Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola közel 60 millió forint támogatást nyert, az Európai Unió és a Magyar Állam finanszírozásával

A mosonmagyaróvári Piarista Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola közel 60 millió forint támogatást nyert, az Európai Unió és a Magyar Állam finanszírozásával, mely összeg segítségével oktatást kiegészítő eszközök beszerzését, pedagógusok továbbképzését, valamint diákjai számára különböző rendezvények szervezését valósította meg.

A TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0136 azonosító számú projektnek köszönhetően, több mint 200 darab rendezvény keretén belül 465 diák került bevonásra, és az egész tanári kar szakmai továbbképzésére is sor kerülhetett. A programokon, képzéseken kívül – az informatikai, - sport, valamint oktatást kiegészítő eszközök beszerzésére – több mint tizenegy-millió forintot fordítottak.

Az iskola 2013 nyarán kezdte el projektjét, melyet egy - a teljes tanári karra kiterjedő - pedagógus továbbképzéssel indítottak el. Ugyanez év szeptemberétől elkezdődtek a diákoknak szóló rendezvények, többek között az alábbi témákban: családi életre nevelés, konfliktus- és agressziókezelés, baleset megelőzés, stb. A többalkalmas rendezvények tematikája egymásra épült. A gyermekek a családi életre nevelés programon tanulhattak a családi életciklusokról, a családon belüli kommunikáció fontosságáról, a szerepekről, a szeretetnyelvekről, majd további alkalmak során a diákszerelemről, a házasság és a szexualitás viszonyáról, a generációk közötti konfliktusokról, a hűségről, a tiszteletről, minden olyan kérdéskörről, ami segítheti őket a későbbi családalapításban. A konfliktus- és agressziókezelés rendezvénysorozaton megismerkedhettek hasznos konfliktus-megoldási módszerekkel, a konfliktusok különböző típusaival, illetve az előadókkal a személyes konfliktushelyzetek csoportos megoldására is sor kerülhetett. Nem maradhattak el a nyelvi vetélkedők, nyelvi táborok (angol és német nyelven), az öko-tábor, valamint az egészségnapok, és az elsősegély-nyújtási tanfolyamok sem, de a diákok betekintést nyerhettek a gazdasági pénzügyi életbe is.

A pedagógusok számára szintén lehetőség nyílt, hogy sokrétűen képezzék magukat a különböző akkreditált továbbképzések segítségével. Részt vettek többek között együttműködés fejlesztési tréningen, melyen továbbfejleszthették a csoportos munkához való hozzáállásukat; tanultak a pályaorientációról, hogy hatékonyabban tudják segíteni a tanulókat a pályaválasztásban. A természetismeret és matematika szaktárgyi képzéseken új módszertani lehetőségekkel ismerkedhettek meg. Az informatika tréningeken elmélyíthették Microsoft Office ismereteiket, de alaposabb ismeretanyaghoz juthattak az interaktív táblák használatának lehetőségeivel kapcsolatban is.

Az iskola nagyon fontosnak tartja a folyamatos fejlődést, és ez az innovatív pályázat ehhez nagy segítséget nyújtott számukra. Egyrészt azáltal, hogy az iskola diákjai sok hasznos, és érdekes rendezvényen vehettek részt, másrészt pedig azáltal, hogy a pedagógusaik e támogatás keretei között, önerő biztosítása nélkül fejleszthették szaktudásukat, tanítási módszertanukat.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 59 668 048 Forint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.