Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Február 09. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: saját

Ételallergia a családban és a Megoldások

Ételallergia a családban és a Megoldások

2015. február 7-én került megrendezésre az InfoMosonmagyaróvár Mutass Utat 2015 programsorozatának első eseménye a Thermal Étteremben.

Az Ételallergia a családban és a Megoldások címet viselő program keretében látványkonyha, ételkóstolók és érdekes előadások szórakoztatták az érdeklődőket.

Szombat délután 15 órai kezdettel Nemes Claudia, az InfoMosonmagyaróvár vezetője ismertette a programot, majd Csehné Böhm Ilona, a Karolina Kórház dietetikusa tartott előadást „Ételallergia, ételintolerancia a dietetikus szemével” címmel.
Galgóczy Ágnes a tartósítószer mentes befőzésről beszélt, az előadását követő szünetben pedig meg is kóstolhattuk az általa készített szörpöket és lekvárokat.


Huber Erzsébet és Kissné Németh Zsuzsanna húsmentes pástétomokat tálalt fel frissen sült szőlőmag - őrleményes kenyéren. A brokkoli-, avokádó-, hagymakrém, lazacpástétom, kukoricavaj és egyéb finomságok receptjeit megtalálhatják a hamarosan induló, „Barangolás a húsnélküli ételek világában” című blogunkon.


Leitner László, az AQUA Szolgáltató Kft. és a Panta Aqua Vízpalackozó Zrt. ügyvezető igazgatója a víz egészségre gyakorolt hatásairól és a Szigetközi Friss Vízről beszélt kiemelve a vízfogyasztás fontosságát.


Az immunrendszer természetes támogatásáról és a gyógynövényekről Kocsis Julianna kreatív tanácsadó, természetgyógyász, fitoterapeuta tartott érdekes előadást.


Gyömbér Rita, cukrász paleo süteményekkel érkezett. A liszt-, tej- és tojásmentes édességek elkészítését ismertette, illetve válaszolt az érdeklődők kérdéseire. A sok finomságot természetesen szintén meg lehetett kóstolni.


Az előadássorozatot Huber Erzsébet zárta, aki a húsnélküli pástétomok világába kalauzolt minket.

Ezúton is köszönjük előadóinknak a lelkesedést és a rengeteg finomságot, a Thermal Étteremnek pedig, hogy a helyszínt biztosítta rendezvényünknek!

Rendezvénysorozatunk következő állomásán, 2015. március 14-én, a női lélek és a lelki egészség témájában hallgathatnak érdekes előadásokat az érdeklődők, de lesz tánc és jóga is! ;)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.