Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. December 17. 17:29, szerda | Helyi
Forrás: Goodwill PR

Értelmileg sérültek találkoztak a legszebb Mikulással

Értelmileg sérültek találkoztak a legszebb Mikulással

Az ÉFOÉSZ Értelmileg Sérültek és Segítőik Győr-Moson-Sopron megyei Egyesülete 2014. december 11-én rendezte meg a köreikben már hagyományosnak számító Mikulás-discot

Az ÉFOÉSZ Értelmileg Sérültek és Segítőik Győr-Moson-Sopron megyei Egyesülete 2014. december 11-én rendezte meg a köreikben már hagyományosnak számító Mikulás-discot, amelyre 600 értelmileg sérült fiatal és kísérője érkezett, szerte a megyéből. A Nolato Magyarország Kft. felajánlásának köszönhetően a résztvevőket frissítővel és sajtos pereccel várták a szervezők.

A rendezvényt Tóth Jánosné, az É.S.S.E. elnök asszonya nyitotta meg, melyet követően az ÉFOÉSZ Himnusz már ismerős dallamai csendültek fel, a résztvevők vidám énekeléssel és jeleléssel kapcsolódtak be a nyitányba. A megjelent támogatók bemutatását követően Soltész Miklós, Egyházi, Nemzetiségi és Civil kapcsolatokért felelős államtitkár, majd Dunst Eszter, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal sajtóreferense köszöntötte a sérült gyermekeket, felnőtteket és kísérőiket, valamint a megjelent vendégeket.

Az értelmi sérültséggel élő látogatók nagy izgalommal várták a piros ruhás Mikulást, aki a karácsonyi énekek hívogató dallamaira érkezett az egybegyűltekhez. A hosszú út során megfáradt őszszakállú pihenésképpen meghallgatta a résztvevők vidám dalait, majd kiosztotta az ajándékokat, amelyek kézhezvételekor minden gyermek és fiatal izgatottan bontogatta a tartalmas ajándékcsomagot. Az ajándékozás fénypontját a szaloncukorzápor adta, melybe a megjelent vendégek is örömmel bekapcsolódtak.

Az örömteli pillanatok után a zene és a tánc kapta a főszerepet, amelyet minden évben nagyon várnak az Egyesület tagjai. A felhőtlen szórakozásról idén a Napsugár Együttes tagjai gondoskodtak, akik meghitt karácsonyi hangulatot varázsoltak a helyszínen. Az Együttes koncertjét követően a várva várt Disco következett, amely méltó befejezése volt az eseménynek.

Az É.S.S.E. Mikulás-programja keretében a sérültséggel élők egy hangulatos délutánt tölthettek el társaik, barátaik, régi ismerőseik társaságában. A fergeteges program élményeivel és – a Szponzorok felajánlásának köszönhetően – bőséges ajándékcsomagokkal távoztak a helyszínről a résztvevők, újult erőt merítve a következő év kihívásaihoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.