Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Szeptember 21. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Hansági Múzeum

Értéket ajánlunk, értéket teremtünk

Értéket ajánlunk, értéket teremtünk

A Kulturális Örökség Napjai mosonmagyaróvári rendezvények záróeseménye 2014. szeptember 21-én 19 óra 15 perckor Korcsolán Orsolya, Bécsben élő világhírű hegedűművésznő és Andrea Gottfried milánói zongoraművész koncertje

Meghívó- 2014. szeptember 21.


Tisztelettel ajánlom figyelmükbe a Kulturális Örökség Napjai mosonmagyaróvári városi programjait, melybe a Hansági Múzeum és a Mosoni Zsidó Hitközség is becsatlakozott. Nagyszerű lehetőség a város épített örökségeit megtekinteni csak az élmény, a többet tudás vágyáért is. Szeptember 21-én délelőtt 10 órakor Ligeti László elnök a Zsidó temetőben kalauzol, 15 órakor pedig Székely Zoltán múzeumigazgató vezetésével séta indul a Mosonvármegyei Múzeumtól. Megtekinthető lesz a Múzeum, az evangélikus templom, a Postapalota, a Holczhammer-ház. Különleges alkalom, hogy az egykori Főhercegi sörfőzde és malom épületének bizonyos részei is látogathatók lesznek kis időre. 17 órakor a Városházára várom Önöket, ahol bemutatom a 120 éves Dísztermet is. A részletes programról a www.hansagimuzeum.hu oldalon tájékozódhatnak.

A nap záróeseménye 2014. szeptember 21-én 19 óra 15 perckor Korcsolán Orsolya, Bécsben élő világhírű hegedűművésznő és Andrea Gottfried milánói zongoraművész koncertje a Szent Gotthárd Plébániatemplomban (Szent László tér).

Korcsolán Orsolya hegedűművész - Sándor György legendás zongoraművész szavaival élve - "napjaink egyik legkiválóbb hangszeres tehetsége". A művésznő Sir Solti György tanácsát követve a budapesti Zeneakadémia elvégzése után New York-ban, a világhírű Juilliard School-on szerezte meg - az iskola történetében először magyar hegedűsként - mesterdiplomáját, melyet Morgan Freeman Oscar-díjas színésztől, az iskola díszdoktorától vett át. Játszott New York-ban, koncertmestere volt a Pacific Music Festival zenekarnak Japánban, a Vörös-tenger Zenei Fesztiválnak Izraelben, fellép a Shleswig-Holstein Zenei Fesztiválon Németországban, valamint vezetője a Malaysian Philharmonic Chamber Players együttesének Kuala Lumpurban. Jelenleg Bécsben él, a koncerten közreműködő férjével, Sugár Gergellyel, a Bécsi Szimfonikus Zenekar kürtművészével és kisfiával.

Egy-egy kivételes esemény alkalom is arra, hogy jó cél érdekében tegyünk. A Rotary Clubbal karöltve adománygyűjtést szervezünk. A koncerten való részvétel ingyenes, de aki teheti, kérjük lehetőségei szerint adakozzon.

A cél a Karolina Kórház gyermekbeteg ellátásának segítése. Kisgyermekkorban az egyik leggyakoribb fülészeti betegség a krónikus orrmandula-gyulladás és az ennek következtében sokszor előforduló, halláscsökkenéssel járó savós középfülgyulladás, Legfontosabb a Kórház számára ezen gyermekcsoport gyógyítási feltételeinek megteremtése. Az újonnan bevezetésre kerülő fülműtéthez szükséges operációs mikroszkóp és kézi műszerek beszerzésére fordítják az adományt.

Tisztelettel hívom a sétákra és kérem, csatlakozzon Ön is a kivételes élményt adó koncert hallgatói sorába, hogy segíteni tudjunk! Együtt könnyebb lesz! Köszönöm.


Dr. Árvay István
polgármesteri jogkört gyakorló alpolgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.