Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Április 01. 09:40, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Csaknem az egész országban viharos szélre figyelmeztetnek

Csaknem az egész országban viharos szélre figyelmeztetnek

Kilenc megyére és a fővárosra szerdára is narancssárga, vagyis másodfokú, nyolc megyére pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki a viharos szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Tolna, Veszprém és Pest megyében, valamint Budapesten van érvényben a másodfokú figyelmeztetés. Ezeken a területeken akár 90 kilométer/órásnál erősebb széllökésekre is számítani kell.

Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a szél miatt.

Az előrejelzésben azt írták: szerdán is országszerte szeles idő várható: napközben az északnyugati szelet sokfelé viharos széllökések kísérik, és estére is csak kissé csillapodik a szél ereje.

Emellett a futó záporok mellett mindenhol számítani lehet több-kevesebb napsütésre. Főleg késő délelőttől egészen estig rövid ideig tartó, de intenzív záporok és jégdarazáporok, a magasabb hegyekben hózáporok alakulhatnak ki hirtelen több fokos hőmérsékleteséssel, néhol dörgéssel, villámlással. A legmagasabb hőmérséklet általában 10-11 Celsius-fok körül valószínű, de a szélben a ténylegesnél jóval hidegebbnek érezhetjük a levegőt. Késő este 0-plusz 6 fok várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.