Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. November 26. 10:22, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Bizarr táncelőadás érkezik decemberben a Trafóba

Bizarr táncelőadás érkezik decemberben a Trafóba

Szürreális kutyává, pálcikaemberré, bikaviadal főhősévé és fehérre meszelt arcú rockénekessé változnak a táncosok a színpadon Marlene Monteiro Freitas Paradicsom - magángyűjtemény című produkciójában, amelyet december 12-én és 13-án láthatnak az érdeklődők a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

A "paradicsomi kollázsban" mindent összegyűjtött a koreográfus, ami frivol és hátborzongató, deformált és bizarr. A magángyűjtemény darabjai karneváli forgataggá állnak össze, amelyben úrnőként tündököl maga Freitas - olvasható a Trafó által az MTI-hez eljuttatott ismertetőben.
A latinos vehemenciával átitatott előadás nemcsak szürrealista, hanem abszurd is. A táncosok elegánsan grimaszolnak és alakulnak át fenevaddá - minimális kellék- és jelmez használattal - az egzotikus Paradicsomban, amelyben nem az erkölcs és a tisztaság dominál, hanem a szabadság és a humor.
A Zöld-foki szigeteken született Marlene Monteiro Freitas a világhírű brüsszeli P.A.R.T.S. központban, Amerikában és Lisszabonban is tanult, majd "nem táncórákat veszünk, hanem próbálunk" mottóval szociális projektbe kezdett egy lisszaboni bevándorló negyed közösségével.
Freitas olyan kiváló koreográfusokkal dolgozott együtt, mint Emmanuelle Huynh, Loic Touzé, Tania Carvalho és Boris Charmatz. A koreográfus munkáját nyitottság, erkölcstelenség és erőteljesség jellemzi.
A Trafó Koreográfusok új utakon sorozatába illeszkedő Paradicsom - magángyűjtemény című előadást december 12-én és 13-án láthatják az érdeklődők.

Címkék: Kultúra-tánc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.