Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Augusztus 22. 00:00, péntek | Helyi

Bemutatkozott a DK, az Együtt- Korszakváltók Pártja, és a Párbeszéd Magyarországért Párt

Bemutatkozott a DK, az Együtt- Korszakváltók Pártja, és a Párbeszéd Magyarországért Párt

Bemutatkozott Ábrahám Tivadar a Demokratikus Koalíció, az Együtt- Korszakváltók Pártja (Együtt), Párbeszéd Magyarországért Párt (PM) közös polgármesterjelöltje a Szolidaritás Mozgalom támogatásával.

Nyilvánosság, őszinteség, hatékonyság, ennek a három szónak kell jellemeznie munkánkat. - kezdte beszédét az Ábraker Kft. ügyvezető igazgatója. - Az önkormányzat, a hivatal munkájának nyilvánosnak, átláthatónak kell lennie! Tevékenységünket folyamatos tájékoztatás, információ csere biztosítása mellett a város lakóival együttműködve kívánjuk folytatni, hogy az a város, az itt élő, dolgozó emberek érdekét szolgálja.

Ábrahám Tivadar

A helyi dolgoknak helyben kell eldőlniük! Elutasítjuk a korrupciót, a háttéralkukat!

Programjaik között szerepel:

• A Mosonmagyaróváron élők jelentős száma a mindennapi közlekedése során kerékpárt használ. Épültek a városba be-, és kivezető kerékpárutak, de városon belüli összekötése hiányosan valósult meg. A meglévő kerékpárutak szükségmegoldásként lettek kialakítva. Vannak városrészek, ahol nincsenek, pedig nagy szükség lenne kerékpárútra (pl: Kossuth Lajos út).


• A város közlekedése néhány fontos csomópontban időszakonként katasztrofális (Fő u.- Honvéd u., Fő u.- Deák tér, Pozsonyi u.- Kapucinus u.). A probléma közlekedéstechnikai eszközökkel kezelhető lenne (közlekedési lámpa, körforgalom). Ezt a Fő utca „kampány” felújításával együtt kellet volna megtenni. Így, ha problémát kezelni akarjuk, marad a rombolás, majd ujjá építés.


• A város nagyon sok útja, utcája rossz állapotban van (Gulyás Lajos u., Csaba u., Honvéd u., Gyári u.). Felújításukra meg kell teremteni a forrásokat. Folytatni kell a még nem burkolt utak szilárd burkolattal való kiépítését (sajnos a belvárosban is van még ilyen).


• Településünkről jelentős számba járnak dolgozni naponta Ausztriába. A városba, ipari parkokba betelepülő termelő, szolgáltató vállalkozások munkaerőigényét nem minden esetben tudja városunk kielégíteni. Az ország más részeiről, keleti szomszédunktól megindult a munkaerő ide áramlása. Egy részük itt helyben vállal munkát, másik részük naponta jár át dolgozni Ausztriába. Dolgos, becsületes emberek, de érkezik városunkba néhány nem tisztességes szándékú ember is, akik közbiztonsági és szociális problémát okoznak. A megfelelő hatóságok bevonásával ezt a problémát meg kell oldani!


• El kellene indítani egy bérlakás építési programot. Ez megoldást jelenthetne a városunkban letelepedni szándékozó embereknek, az önálló életüket kezdő fiataloknak. (Nem szociális bérlakás! A bérlakás és a szociális rászorultság fogalmát külön kellene használni.)


• Át kell gondolnunk a hulladék, és szemétszállítás rendszerét, melynek színvonala az utóbbi időben romlott (zöldhulladék szállítás, lomtalanítás). Szaporodik a hulladék az erdőszéleken, árokpartokon, beépítetlen területeken.
• Fontos dolog a zöldövezetek, parkok fenntartása, gondozása, felújítása. Kialakításukra, felújításukra csak az ott lakókkal együttműködve, véleményük kikérése után kerüljön sor.


• Nagyobb figyelmet kell fordítani a műemlék épületek, városképi jelentőségű épületek karbantartására, felújítására, felújítatására! (vár, óvári posta, malom)
• Meg kell vizsgálni az Óvári piac újra élesztésének lehetőségét. (Jelentős lakossági igény van rá!)

Az eddig elhangzottak a teljesség igénye nélkül egy kis szeletét mutatják a ránk váró feladatoknak. Terveink megvalósításához, a feladatok, problémák megoldásához számítunk a város lakóinak észrevételére, javaslatára, tenni akarására, együtt működésére. Az itt álló képviselőjelölt társaim mindegyike teljes szívvel, tisztességgel fogja szolgálni Mosonmagyaróvár fejlődését, lakóinak jólétét.

Képviselőjelöltek bemutatása:
1. számú választókerület: DANCS LAJOSNÉ MAGDI

2. számú választókerület: HUSHEGYI RÓBERT

3. számú választókerület: ÁBRAHÁM TIVADARNÉ MAGDI

4. számú választókerület: BODÓ JÓZSEF

5. számú választókerület: CSEPEI JÓZSEFNÉ ILONA

6. számú választókerület: NAGYNÉ NÉMETH ERIKA

7. számú választókerület: KÁRÓ FERENC

8. számú választókerület: POZSGAI JÁNOSNÉ ZSUZSANNA

9. számú választókerület: ÁBRAHÁM TIVADAR

10. számú választókerület: AUGUSZTIN FERENC

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.