Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Május 29. 07:21, péntek | Bulvár
Forrás: MTI

Autópálya falában alakítana ki temetkezési helyet Amszterdam

Autópálya falában alakítana ki temetkezési helyet Amszterdam

Temetkezési hellyé alakítanák Amszterdamban a várost körülölelő autópálya zajvédő falának egy részét - írta a holland Telegraaf című lap.

A holland nagyváros Buitenveldert kerületének temetője közvetlenül a körgyűrű mentén létesült, és ez adta az ötletet az intézmény vezetőjének ahhoz, hogy koporsókat helyezzenek el a zajvédő falban.

A terv szerint a mintegy hétszáz méter hosszúságú falszakaszba több tucat koporsót építenének be. A zajvédő falba eredetileg csupán urnákat helyeztek volna, a körülötte lévő térséget pedig szórásos temetés céljaira kívánták felhasználni. A föld helyett a falba beépített koporsók bizarr ötletével egy ismert építész állt elő, és sikerült megnyernie elgondolásához a temető vezetőit.

Mint az intézmény igazgatója a Telegraafnak elmondta, a falat zöld növényzettel, mohával, virágokkal borítanák be, a koporsókat pedig galériaszerűen a betonfalba süllyesztenék, helyet hagyva természetesen az elhunyt emléktáblájának. A zajvédő fal körüli térségen meghagynák a természetes zöld növényzetet, a fákat, és a gyászolók számára pihenőpadokat helyeznének el.

Kétségtelenül nem mindenkinek tetszik a terv, de sokan kedvelik az exkluzív dolgokat - vélekedett az igazgató. Nem kevesen vannak olyanok is, akik már életükben is irtóznak a gondolattól, hogy haláluk után a földbe helyezzék őket, a mi megoldásunk ezeknek az embereknek nyújt némi megnyugvást és segítséget a halál gondolatának elfogadásához - tette hozzá.

Amennyiben az amszterdami városi tanács a javaslatot elfogadja, jövőre elkezdődhet a falba épített temetkezési helyek kialakítása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára