Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. November 20. 14:15, csütörtök | Helyi

Átadták a felújított és korszerűsített Ostermayer óvodát

Átadták a felújított és korszerűsített Ostermayer óvodát

A több mint 123 esztendős patinás épületet néhai Ostermayer Károly alapította azzal a szándékkal, hogy benne mindenkor kisdedóvó működhessen.

Nagy öröm az óvodában dolgozók, a gyerekek és szüleik számára, hogy egy korszerű, megújult épületben kezdhették el a 2014/15- ös nevelési évet.

A július óta folyó felújítás, korszerűsítés a végéhez ért és hivatalosan is átadásra került a felújított óvoda. A kivitelezés költsége 69.332.681 Ft volt.

Czirókné Sury Ildikó, az Ostermayer Károly Óvoda vezetője mondott köszöntőt a „Mosonmagyaróvár Város óvodáinak energetikai korszerűsítése” című projekt lezárását követő ünnepélyes átadón.
Köszöntötte Mosonmagyaróvár város polgármesterét, dr. Árvay István urat és a megjelent önkormányzati képviselőket, Horváthné Szemerits Katalint, a Humán kapcsolatok Csoport vezetőjét, IMGSZ vezetőjét, Vida Zsuzsannát, Tilai Lászlót és Benkovich Edinát a projekt iroda munkatársait, Máriakálnokon működő telephely óvoda vezető helyettesét Bazsóné Polreisz Györgyit.


Az intézmény vezetője továbbá köszönetet mondott:

• a pályázatban résztvevő Optimum Term Kft munkatársainak, akik kidolgozták, életre hívták ezt a pályázatot. (Badura Gábor, Badura József, Diós Dávid és Csiba Zoltán)
• a pályázatot elnyert Óvárépítő Kft ügyvezető igazgatójának Czeferner Zoltán úrnak és munkatársainak az egész nyáron át tartó sokszor a hétvégékbe nyúló munkájukért. (Laube Valtert, Weibl Zoltán) Személyesen megköszönte a munkák összefogásával megbízott Fördős Tibornak azt a fajta probléma-érzékenységét, mellyel az óvodás speciális dolgaival kapcsolatos problémák megoldására törekedett.
• a Városfejlesztési Osztály munkatársainak, hogy szakmai tudásukkal, tapasztalataikkal segítették a munkák előrehaladását. (Gál Zoltán és Tóth István)
• Mórocz Tamásnak, hogy az egész építkezés, kivitelezés alatt műszakilag ellenőrizte a munkálatokat, s felhívta a figyelmet az esetleges hibákra, javítandó területekre.
• A szülőknek türelmüket, megértésüket a sokszor kellemetlenségekkel, átszervezésekkel is járó építkezés miatt.
• a város óvodavezetőinek hozzáállását, segítőkészségét. A Bóbita Óvoda dolgozóinak, hogy befogadták őket, amíg el nem készültek a földszinti csoportok. Az Őzikés Óvoda konyhai dolgozóinak, hogy szabadságolásuk helyett főztek nekik a főzőkonyha felújításának befejezéséig.

• S a végére hagyta azokat, akiknek szintén sok-sok hálával tartozik: az intézmény munkatársai, akik ezen a nyáron sokszor erőn felül és hétvégén is dolgoztak azért, hogy szeptemberben fogadni tudják a gyerekeket az óvodában. Köszönet illeti Őket áldozatos munkájukért, hogy egész nyáron a felújítási munkák alatt is biztosították napról napra a tisztaságot és a rendet, s így folytatódhatott a nevelés az óvodában.
• S végül köszöntötte a gyerekeket, akik az óvoda használói lesznek.

Czirókné Sury Ildikó kérdésünkre elmondta: „A munka ezzel most még sem fejeződött be, hiszen szeptemberben elkezdődött egy más fajta munka itt, az épület falai között, a nevelés, mely legalább olyan fontos számukra, mint ez a felújítás volt.”

Az ünnepi beszédet követően az Ostermayer Óvodások műsorát tekinthették meg a vendégek. A gyerekeket felkészítette: Novits Ernőné, Hegyiné Varga Eszter, Urbánné Brunauer Edit és Hanzlik Dóra óvónők.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.