Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Március 27. 10:25, péntek | Bulvár
Forrás: MTI

Állatkerti tigris végzett gondozójával Kelet-Kínában

Állatkerti tigris végzett gondozójával Kelet-Kínában

Megtámadta, többször megharapta és halálosan megsebesítette gondozóját egy tigris a kelet-kínai Csianghszi tartományban pénteken - adta hírül helyi forrásokból a kínai média.

Az eset a reggeli órákban történt, a jicsuni Csuntaj parkban található állatkertben, amikor a gondozója, Kung éppen tisztította a nagymacska számára elkerített területet.
Miután a tigris lecsapott áldozatára az állatkert alkalmazottai igyekeztek elkergetni a gondozótól és nyugtatóinjekcióval tették harcképtelenné az állatot. Kung az orvosi beavatkozás ellenére egy órán belül belehalt súlyos sérüléseibe.
Hasonló esetek rendre előfordulnak a világ állatkertjeiben, s csaknem mindig a figyelmetlenség, a szabályok figyelmen kívül hagyása vezet a tragédiához. Két éve egy németországi állatkertben sebezte halálra gondozóját egy nyitva felejtett ajtón átjutó szibériai tigris.
Szintén 2013-ban egy szumátrai tigris egy angliai vadasparkban támadt 24 éves gondozójára. A nő a kórházban belehalt sérüléseibe, amelyeket akkor szerzett, amikor a szabályok ellenére ismeretlen okból bement az állatok kifutójába.
Kínában öt éve egy bengáli tigris végzett a kifutóját éppen takarító gondozójával a sanghaji állatkertben. A tíz éves hímtigris a biztonsági előírásokat megszegő 53 éves férfit a nyakánál ragadta meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára