Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Január 28. 11:05, szerda | Helyi

A Szigetközi Friss Víz és külföldi brandje a Panta Aqua The Water képviseli Magyarországot a Bocuse D’Or lyoni döntőjén

A Szigetközi Friss Víz és külföldi brandje a Panta Aqua The Water képviseli Magyarországot a Bocuse D’Or lyoni döntőjén

Komoly érdeklődés kíséri a Szigetközi Friss Víz és külföldi brandjének a Panta Aqua The Waternek bemutatkozását a Bocuse D’or-on.

Mosonmagyaróvár 2015. január 27. - Komoly érdeklődés kíséri a Szigetközi Friss Víz és külföldi brandjének a Panta Aqua The Waternek bemutatkozását a Bocuse D’or-on. A világ egyik legrangosabb szakácsversenyével párhuzamosan nagyszabású élelmiszeripari kiállítás is zajlik Lyonban. A Bocus D’Or Akadémia Magyar Tagozata szigorú előválogatást követően választotta ki azokat a magyar termékeket, amelyek méltón képviselhetik hazánkat a rangos eseményen. A Szigetközi Friss Víz és külföldi brandje a Panta Aqua The Water nem csak a kiállítás magyar standján kap kiemelt szerepet, de ezt a vizet kóstolhatják meg a szakácsverseny VIP vendégei is.

A Bocuse d’Or a világ egyik legnagyobb presztízzsel bíró chefversenye, melyet 20 évvel ezelőtt Paul Bocuse mesterszakács alapított. Az eseményt kétévente rendezik meg, a döntő helyszíne mindig Lyon. Franciaországban kimagasló népszerűséggel bír a rendezvény. A gálát élőben közvetíti a tévé, többórás élő show-ban vonulnak fel a világ legjobb séfjei, a rendezvényen pedig ott van mindenki, aki számít ebben a szakmában. A szakácsolimpián idén a VIP részben csak magyar és francia ételeket és italokat kínálnak a magas rangú vendégeknek. Emellett a rendezvényt rangos élelmiszeripari kiállítás is kíséri.

A Bocuse D’Or Akadémia Magyarországi Tagozata szigorú előválogatást tartva választotta ki azokat a magyar termékeket, amelyek méltó képviselői lehetnek hazánknak az eseményen. A Szigetközi Friss Víz és külföldi brandje a Panta Aqua The Water a kiállításon a magyar stand kiemelt szereplője. Itt nemcsak a nagyközönség, hanem a gasztronómiai szakma szakértői is megismerkedhetnek a kiváló magyar termékkel. Emellett a már említett VIP részben is bemutatkozik a Szigetközi Friss Víz és külföldi brandje a Panta Aqua The Water.

A Mosonmagyaróvár székhelyű cég számára nagy megtiszteltetés, hogy a szigetközi Friss Víz a világ legrangosabb szakmai eseményén mutatkozhat be és népszerűsítheti a magyar víz kiváló minőségét.

A Bocuse D’Oron való részvételünk is jól bizonyítja, hogya világ vezető friss vizei mellé felsorakozva méltó szerepet kap a külföldi brandként Panta AquaThe Water néven bevezetendő Szigetközi Friss Víz. Egyúttal az a trend is megfigyelhető, miszerint világviszonylatban egyre inkább a természetes szűrésű, adalékanyag mentes, nem túl nagy ásványi anyag tartalmú vizek fogyasztása kerül előtérbe, amely kiemeli az ételek ízét. Ebbe az irányzatba illeszkedik bele és válhat kiemelkedő szereplővé a Panta Aqua The Water - mondta el Leitner László, a Szigetközi Friss víz vezérigazgatója.

A január 24-28-án között zajló Bocuse D’or-on összesen 24 csapat vesz részt. A magyar csapat január 28-án mutathatja be tudását a 24 tagú zsűrinek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.